Appelsinboller

Hei!

Nå er appelsinene på det beste og de er i tillegg veldig billige. Appelsin hører påsken til og her er  en oppskrift på kjempegode appelsinboller. Synes de passer så godt nå når det er påske.  De er supre å kose seg med på tur eller på hytta. Vi blir hjemme denne påsken da jeg skal jobbe disse påskedagene. Men neste uke har jeg vinterferie, det blir godt!

Ha en fin skjærtorsdag!


 

Appelsinboller

(ca 8- 10 stk)

 

10 dl fint mel

3 dl melk (lunken)

ca 1/2 pose tørrgjær

1 egg

2 dl brunt rå sukker

1 ss smeltet smør eller kokosolje

1 ts salt

2 ts kardemomme

Finrevet skall av en halv  økologisk appelsin

Varm melk til håndvarm, når du bruker tørrgjær kan det varmes til litt varmere enn håndvarme.

Smelt smøret og bland i melken, visp inn egget.

Ha mel, sukker, kardemomme, tørrgjær og salt.

Hell melken i melet og bland inn. La melken få  stå å trekke litt  inn i melet (ca 5 minutter).

Tilsett revet appelsinskall. La gjerne deigen elte i en kjøkkenmaskin i 10 minutter på laveste nivå.

La deigen være litt klissete når du setter den til heving under plast eller kjøkkenhåndkle på et lunt sted.

La den heve i 40 minutter.

Form til boller og la det heves i ca 30 minutter.

Sett ovnen på 220 grader. 

Nå kan du lage vaniljekremen.

Vaniljekrem

2 dl melk

2 ss fint mel

1 egg

1 ss sukker

2 ss vaniljesukker

Kok opp alt sammen mens du visper.  La det småkoke under omrøring. Kremen skal være tykk.

 Når de er ferdig hevet lager du en grop til vaniljekremen i midten av hver bolle.

Sett så bollene i ovnen og la stå ca 10 – 15 minutter. 

Du kan servere bollene som de er eller du kan pynte med melisglasur eller kokos eller  pensle med smeltet smør og dyppe de i sukker.

Håper det smaker!

 

 

 

#boller #påske #appelsinboller #skjærtorsdag #tur #mat #matblogg #spisogspar #blogg #mamma #mammablogg 

33 kommentarer

Siste innlegg