Hjemmelaget pizza

Hei!

idag er det pizza på menyen. Denne pizzabunnen er laget av fint speltmel, fibra mel og økologiske havregryn som gjør den sunn og god.  Under finner du også oppskrift på pizzasaus som er lett å lage selv. Toppingen består av oliven,  påleggskinke, hvitost, mozzarellaost og brie som er en kjempegod kombinasjon.

God fredag!

Hjemmelaget pizza

Pizzabunn

(1 stor pizza)

6 dl fint speltmel

2 dl økologiske havregryn

1 dl fibra mel

1/2 pose tørrgjær

ca 2-3 dl lunkent vann

1/2 ts råsukker

1 ts salt

Tomatsaus

ca 2 ss tomatpure

ca 1 ts råsukker

ca 1 ts salt

ca 1/2 ts pepper

litt  (ca 1/2 -1 dl) vann

smak til med oregano eventuelt annet krydder visst det er ønskelig.

Topping

Krydret kalkunlår  pålegg

1 sjalottløk

hvitost

mozzarella

brie

sorte oliven

Start med å lage bunnen. Bland det tørre med det våte i en bolle  og elt deigen godt til en god og smidig deig. La stå til heving på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over i ca 30 minutter.

Bland i en liten  bolle alle ingrediensene sammen til pizzasausen og smak til med salt, pepper og oregano.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut  deigen i ønsket form, og legger den på en stekeplate med bakepapir.

Smør pizzasausen over.

Legg ost, skinke og oliven utover.

Sett pizzaen i  forvarmet stekeovn på 220 grader i ca 15 minutter.

Da er pizzaen klar for å nytes!

Server gjerne med en salat til for å gjøre det hele enda sunnere.

Håper det smaker!

 

#mat #blogg #spisogspar #helse #økonomi #matblogg #livsstil #middag #mamma #mammablogg #familie #pizza #hjemmelaget #april #vår #helg 

38 kommentarer

Siste innlegg