Proteinrik sjokoladekake – sunnere helgekos

Hei!

Her kommer en oppskrift på  en proteinrik sjokoladekake med søtpotet og sukrin gold. Denne kan nytes med god samvittighet og smaker deilig med jordbær og blåbær på toppen – perfekt til helgekosen.

God lørdag!

Proteinrik sjokoladekake

 

1/2 søtpotet ( ca 200 gram)

200 gram kokosolje eller smeltet smør

3 egg

130 gram sukrin gold

325 gram fint speltmel (eller annen type mel)

2 ss bakekakao

2 ss  vaniljesukker

2 ts bakepulver

1/4 ts maldon salt

2 dl gresk yoghurt eller kulturmelk/biola naturell

Sett stekovnen på 200 grader.

Start med å skrelle en halv søtpotet og skjær den i terninger. Kok med vann i en kasserolle til den er mør.

Visp egg og sukrin gold på middelshøy hastighet med en kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Hell vannet av potet terningene når de er møre og mos de med en gaffel, la det stå og avkjøles litt før du blander det inn i kakerøren.

Tilsett mel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver.

Bland inn kokosoljen eller smeltet og avkjølt smør.

Tilsett salt og yoghurt tilslutt, bland alt på lav hastighet.

Hell kakerøren i en rund kakeform (ca 26 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 20 – 25 minutter.

La kaken avkjøles før du tar på sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

100 gram kokosmelk

100 gram gresk yoghurt

10-15 gram kakao

20 gram sukrin melis

20 gram sukrin  gold

1/4 ts maldonsalt

15 gram proteinpulver med sjokoladesmak

Visp alt sammen og smak til med sukrin. Synes du smaken blir for sterk av mørk sjokolade kan du tilsette mer gresk yoghurt eventuelt litt flytende  akasie honning.

Smør kremen utover den avkjølte kaken og pynt gjerne med friske bær.

Smaker også godt med vaniljeis, kesam eller krem til kaken.

Håper det smaker!

#spisogspar #sjokoladekake #mat #matblogg #sukrin #søtpotet #proteinrik #kake #mamma #mammablogg #helse #livsstil 

 

 

 

 

 

 

 

21 kommentarer

Siste innlegg