Frokost smoothie

Hei!

Idag startet  dagen med en smoothie som smakte kjempegodt,  før vi hastet videre til barnehage og skole. Det er første gang jeg lager smoothie med papaya, og faktisk første gang jeg smaker på denne eksotiske og ganske dyre  frukten, og jeg må innrømme at jeg ble skuffet over smaken.  Leste litt om papaya og tilberedning på nettet, og fant ut at noen dråper sitron skal fremme en søtsmak hos papaya. Papaya er i tillegg rik på  blant annet vitamin c og B – vitaminet folat. Frøene smaker ganske likt på pepper og kan visstnok erstatte det i matlaging. Dette er en god og mettende smoothie med havregryn, du kan også tilsette litt avokado for å få det sunne fettet. 

 

Ha en super dag! 

 

 

Frokost smoothie

(ca 2 glass)

 

1 papaya

1 banan

en håndfull jordbær

en håndfull bringebær

noen dråper sitron

2-3 ss økologiske havregryn

ca 4 dl melk /eller mandelmelk, juice  (tilfør litt og litt til ønsket konsistens)

søtning: flytende akasie honning eller sukrin gold 

 

Del papaya i to  og fjern frøene. Ta fruktkjøttet ut og legg det i blenderen /stavmikser, press noen dråper sitron over . Fjern skall av banan og del i mindre deler, vask bærene og legg alt i blender. Tilsett havregryn og litt av melken og sett blenderen på. Tilsett melk til ønsket konsistens.   Tilslutt smaker du til med ønsket søtning.

Håper det smaker <3

 

 

 

#smoothie #drikke #mamma #mammablogg #papaya #helse #livsstil #Norge #vår #april #foto #fredag #blogglisten #side2 #matblogg #spisogspar #blogg

42 kommentarer

Siste innlegg