Hjemmelaget bananbrød – kjempegodt til frokost eller lunsj

Hei!

Dette bananbrødet smaker helt nydelig og er i tillegg helt fri for raffinert  sukker! Den eneste søtningen er en banan og litt akasie honning. Brødene hever seg ikke stort, men er luftige og fine inni allikevel. Smaker kjempegodt med ost eller syltetøy.

Jeg har brukt frossen banan i disse brødene. Jeg pleier å fryse ned bananer når skallet begynne å bli brunt. Først tar jeg av skallet og deler de i mindre deler, så har jeg det over i en pose og legger det i fryseren. Da er  bananene  klare til  bruk i kakebaking, bananis eller smoothies.

 

Bananbrød

(2 små)

50 gram cocosa

2 egg

2 dl økologisk speltmel /hvetemel

1/2 dl  havregryn

2 ts bakepulver

1 dl gresk yoghurt

1 banan 

1 -2 ss flytende akasie  honning

2 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Visp på middels hastighet  alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin.

Hell røren  over i to små former, eller en stor.

Sett midt i  forvarmet stekeovn i ca 20 – 30 minutter. Må sjekkes innimellom.

Da er de klare for å nytes!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #bananbrød #banan #mat #helg #lørdag #sukkerfri #mamma #mammablogg #helse #livsstil #april #vår #Norge #blogglisten #side2 #matblogg 

22 kommentarer

Siste innlegg