Hei!
Dette bananbrødet smaker helt nydelig og er i tillegg helt fri for raffinert sukker! Den eneste søtningen er en banan og litt akasie honning. Brødene hever seg ikke stort, men er luftige og fine inni allikevel. Smaker kjempegodt med ost eller syltetøy.
Jeg har brukt frossen banan i disse brødene. Jeg pleier å fryse ned bananer når skallet begynne å bli brunt. Først tar jeg av skallet og deler de i mindre deler, så har jeg det over i en pose og legger det i fryseren. Da er bananene klare til bruk i kakebaking, bananis eller smoothies.
Bananbrød
(2 små)
50 gram cocosa
2 egg
2 dl økologisk speltmel /hvetemel
1/2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1 dl gresk yoghurt
1 banan
1 -2 ss flytende akasie honning
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
Sett stekeovnen på 200 grader.
Visp på middels hastighet alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin.
Hell røren over i to små former, eller en stor.
Sett midt i forvarmet stekeovn i ca 20 – 30 minutter. Må sjekkes innimellom.
Da er de klare for å nytes!
#spisogspar #blogg #bananbrød #banan #mat #helg #lørdag #sukkerfri #mamma #mammablogg #helse #livsstil #april #vår #Norge #blogglisten #side2 #matblogg
nam, det så godt ut 🙂
Marlene: Tusen takk <3 Veldig godt 🙂
Banan er så godt i bakst, hadde planer om å gjøre det samme selv i helgen 🙂
Det så godt ut, nå kom jeg på at jeg skulle lage bananpannekaker 🙂
lykkebobla: ja kjempegodt til helge frokosten :)) Artig at du tenkte det samme 🙂
frodith: Ja det er også kjempegodt :))
Det brødet der så kjempegodt ut 😀 Hva er cocosa? Kanskje jeg må prøve meg på dette, kjøpte nemlig mer økologisk hvetemel i dag og magen tåler det kjempebra 😀 <3
ladyaugust: cocosa er kokosolje, jeg prøver å variere litt mellom kokosolje og smør, kokosolje har samme konsistens som smør, men smelter veldig fort ved håndtemperatur, kan fint brukes i hudpleie også, og finnes med nøytral smak og kokos smak:) Ja jeg bruker bare speltmel eller økologisk hvetemel ;D Så kjempebra du tåler økologisk hvetemel nå! klem <3
Nam..det så godt og annerledes ut! 🙂
Ah den har jeg jo prøvd, syntes det var noe kjent med navnet 🙂 Det skal visstnok være veldig sunt. Jeg tror det er soppgiftene i melet som jeg reagerer på og det er jo i flere tester påvist mindre mengder i økologisk mel. Godklæmme <3
ladyaugust: Ja best å prøve å unngå all den plantegiften, økologisk er best 😉 <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Takk takk <3 smaker kjempegodt 🙂
Så smart å fryse bananer… Det visste jeg ikke at var mulig, har alltid kasta gamle bananer… Takk for tipset 🙂
Aldri smakt, men virker godt da 😀
Spennende 🙂 Lurt tips ang det å fryse bananene. 🙂 Ha en fin helg 😉
Mhmmm… Såg utrolig godt ut! 😀
God helg til dere! <3 Klem
Unni: Tuuusen takk, kjære deg :)) God helg-klem 🙂 <3
fitnesskaroline.blogg.no: Takk, kjekt du likte tipset 🙂 God helg til deg <3
Henriette Celin: Godt og sunt ;))
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Ja det har jeg gjort siste året, men lurt å ta av skallet først før frysing ;))
Det så godt ut! Jeg har aldri laget brød!
ilo: Dette brødet er lett å lage og minner litt om kake :)) Tusentakk<3