Hjemmelagete minipaier

Hei!

Dagens mattips er minipai som smaker kjempegodt og passer  perfekt til frokost, lunsj og veldig godt som  turmat. 

Et tips kan være å lage opp flere porsjoner og fryse ned, så kan en ta opp  og tine etterhvert som en har lyst på.

Ha en super  mandag!


 

 Minipai deig

(ca 14- 15 stk)

4 dl speltmel

200 gram smør / eller cocosa som er et sunnere alternativ

eventuelt 1-2 ss kaldt vann visst deigen er tørr.

 

Fyll:

3 egg

1 dl melk

1 1/2 dl mager kesam

1 ts salt

1 ts pepper

200 gram revet hvitost

1 sjalottløk

50 gram skinke

friske timian urter

friske koriander urter

 

Bland smør / cocosa og mel til en deig, eventuelt ha 1 – 2 ss med vann i deigen visst den blir for tørr. Brukes du cocosa kan du gjerne ha litt salt  i deigen også for å gi litt smak. Når deigen er glatt og smidig setter du den kaldt i kjøleskapet for 30 minutter.

Mens deigen hviler  i kjøleskapet kan du lage fyllet.

Visp egg, melk, kesam, salt og  pepper i en bolle. Visst du vil kan du tilsette urtene i blandingen eller kun på toppen.

Tilsett revet ost, 1 sjalottløk i skiver  og oppskjært skinke.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Sett utover muffinsformer på et stekebrett og press litt paideig ned i formen, press deigen oppover på sidene så de får en tynn og høy kant.

Så heller du fyll oppi  og eventuelt urter på toppen.

Sett til steking i ca 30 minutter – obs lurt å følge med så de ikke blir brent! Legg gjerne et bakepair over de så de ikke blir så fort svidd på toppen.

Når paien har stivnet og begynt å bli gyllen er den klar for å nytes.

Håper det smaker.


 

 

#minipai #mat #hverdag #mandag #blogg #foto #spis #spar #spisogspar #mamma #mammablogg #helse #livsstil #vår#tur #trening #Norge #mytaste #side2 

24 kommentarer

Siste innlegg