Minions kake

Hei!

  Denne kaken var det datteren min som fikk til 8 års dagen hennes i høst. Hun ønsket seg Minion kake på bursdagen sin og da ble det selvfølgelig det!

 

 

Sjokoladekake langpanne

450 gram smeltet smør avkjølt

6 egg

450 gram sukker  feks halvparten brunt og halvparten hvitt

650 gram fint speltmel

60  gram  bakekakao

2 ss  vaniljesukker  eller vanilje essens

1 ts bakepulver

2 ts natron

1/4  ts maldon salt eller vanlig salt

4  dl gresk yoghurt eller rømme

 

Sett stekeovnene på 200 grader.

Smelt smøret på svak varme og avkjøl.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland sjokoladepulver, bakepulver, vaniljesukker, natron og salt (alt det tørre) sammen og sikt inn i eggedosisen. Tilsett smør og gresk yoghurt.  Bland  sammen forsiktig for hånd så ikke luften blir slått ut av deigen.

Hell røren over på en langpanne/ stekebrett iført smurt  bakepapir.

Sett kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Sjekk med en kakestikke eller et grillspyd om kaken er ferdigstekt. Det kan godt henge litt tørt igjen på stikken når du tar den ut. er det våt røre på stikken lar du kaken stå litt lenger, men prøv å unngå at kaken blir stående for lenge og dermed blir tørr.

 

Sjokoladeglasur

150 gram smeltet smør

200 gram hakket kokesjokolade

4 ss kaffe

250 gram melis

kakepynt

 

Til å lage minion figur trenger du ca 2 pakker blå sukkerpasta, 2 gule og 1 svart. Restene av sukkerpasta kan oppbevares lenge i en lukket pose i kjøleskap.

 

Smelt smør og kokesjokolade.

Bland inn kaffe og melis, lurt å bruke visp så unngår du klumper i sjokoladekremen.

Smør sjokoladeglasuren utover kaken  når kaken er avkjølt. Skyll en kniv i kokende varmt vann og bruk den til å smøre glasuren helt jevnt utover.

Her har vi skjært kaken i ønsket form og smurt glasuren over.


 

Og så er det  bare til å kjevle tynn sukkerpasta og kle kaken med. 

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #mat #kake #sjokoladekake #minions #matblogg #Norge #vår #mamma #mammablogg

 

28 kommentarer

Siste innlegg