Gryterett med kjøtt og rotgrønnsaker

Hei!

Dagens middagstips er en gryterett med kjøtt og rotgrønnsaker.  Vi har her brukt kjøtt fra  oksehøyrygg da kjøttet blir veldig  mørt og godt, men du kan fint bruke annet kjøtt eller la være å ha kjøtt i visst du heller vil ha en vegansk gryterett.  Gryterett er en smart måte å bruke opp middagsrester fra dagen før og  grønnsaker som begynner å bli litt gamle på (da sparer du penger og samtidig miljøet da det blir kastet altfor mye mat! ). Er feks en gulrot begynt å bli dårlig på  den ene siden kan en bare skjære det bort, sjekk alltid grønnsakene før du eventuelt  kaster de!  Vi har  som vist på bildet alle grønnsakene i terninger, men det kan også være godt å mose grønnsakene med en håndmikser og ha for eksempel litt creme fraishe til. Dette er en middag proppfull av vitaminer og mineraler som kan nytes med god samvittighet.

Ønsker dere en nydelig dag <3 


 

Gryte med kjøtt og rotgrønnsaker

(4 porsjoner)

ca 500 gram kjøtt av oksehøyrygg

ca 200 gram kålerabi

ca 250 gram sellerirot

3 stk middelsstore poteter

1 stor gulrot

2 terninger med grønnsaksbuljong

2 stk sjalottløk

 ca 1  liter vann

litt persille

1 ts maldon salt

1 ts pepper

ca 2 ss olivenolje

 

Skjær kjøttet i terninger.

Stek løk i olivenolje og tilsett kjøttet i en gryte.

Skrell og skjær potetene, kålrabi, gulrot og sellerirot  i terninger og hell det over i gryten med kjøttet. Bland sammen. 

Tilsett persillen,buljongterningene, salt og pepper. Stek alt uten vann i ca 5 minutter før du tilsetter 1 liter vann.

Sett lokket halvveis på og la det kokes på middelshøy temperatur i ca 45 minutter.   

Da er det klart for å serveres!

Håper det smaker!

  


 

#Spisogspar #mat #middag #grytekjøtt #mamma #mammablogg #mat #helse #livsstil #hverdag #blogg #april  #sunt #godt #gryte #grønnsaker #hverdag #foto #Norge #side2 #blogglisten #matblogg #gryterett 

42 kommentarer

Siste innlegg