Supersunne spinatpannekaker – Ønskereprise!

Hei!

Her kommer en ny og oppdatert versjon av spinatpannekakene etter ønske fra  ei venninne. Spinatpannekaker er sunne og smakfulle og passer både til frokost, lunsj eller til middag. De kan fylles med det du måtte ønske, her idag er de fylt med kjøttdeig, tomatsaus og smeltet mozzarellaost.  Spinat i pannenkaker kan være en smart måte å  lure spinat inn i kosten på. Spinat er virkelig en supergrønnsak som er rik på blant annet  B vitamin ( Folat), A vitamin, C vitamin, K vitamin,   

 


 

Spinatpannekaker

(ca 10 pannekaker)

 2 dl økologisk speltmel eller hvetemel

 1 dl havremel

2 -3 økologiske egg

en knivspiss maldon salt

1 ss olivenolje

200 gram ferske spinatblader , bruker du frossen spinat kan det være lurt å tine den først og presse mye av vannet ut av den, eventuelt bruke mindre væske i selve røren. 

ca 5 dl melk /soyamelk

 

Hiv alle ingrediensene i en blender og mos alt sammen til en røre. Er røren for tynn tilsetter du litt mel eller væske visst den er for tykk. 

Stek på middelshøy varme tynne pannekaker i en stekepanne. Revner pannekakene lett kan det hjelpe med et ekstra egg i røren.

Vi hadde idag kjøttdeig med tomatsaus og mozzarella i pannekakene da ble de mettende og gode – supert til middag.

Da er de klare for å nytes!

 

 

#spisogspar #blogg #mat #pannekaker #spinatpannekaker #mamma #mammablogg #matblogg #helse #livsstil #Norge #vår #april

 

 

 

26 kommentarer

Siste innlegg