Slik kan du spare penger på matbudsjettet

Hei!

Det blir kastet mye mat i løpet av et år, ca hver 5. handlepose blir kastet med mat.

Her kommer noen tips til hvordan vi kan unngå å kaste så mye mat som vi gjør og  dermed spare litt penger.

 

♥Har du frukt som begynner å bli overmoden som feks bananer som  begynner å bli brune, kan du skjære de opp og legge de i poser eller tupperware i fryseren. Da kan du bruke de senere til feks smoothie.

♥Planlegg innkjøpene og  skriv handleliste. Lag gjerne en ukemeny, og har du mulighet kan det være lurt å handle inn for flere dager. 

♥Pass på at kjøleskapet holder rett temperatur til å ta vare på maten. Temperaturen bør være fra 2-4 grader.

♥Frukt og grønt kan ligge i romtemperatur og helst modnes på kjøkkenbenken.  

♥Når du ser de begynner å bli modne, og du ikke har tenkt å spise de samme dag, kan det være lurt å legge de i kjøleskapet for å stoppe prosessen.

♥Utgått mat på dato kan stort sett brukes, lukt og smak på maten.

♥Datoen som er satt på varen er bare  en garanti for varen. Mange varer holder godt lenge etter dato. Men gravide skal være forsiktig med vakumpakket mat som nærmer seg utgått dato (pga bakterier/parasitter)

♥Egg holder ganske lenge når de oppbevares i kjøleskapet. Du kan ta vanntesten på egget for å sjekke om det er for gammelt: legg egget i et glass med vann, flyter egget er det gammelt. Synker egget kan det spises.

♥Brød er lurt å skjære opp og legge i fryseren, så tar du opp det du trenger kvelden før eller samme morgen, oppskjæret brød tines fort.

♥Har du middags rester kan dette fryses ned, og varmes opp igjen en annen dag. Du kan feks lage gryteretter, supper eller paier  som  kan være en god måte å bruke opp middagrester på.

 

Avrunding på dette innlegget blir å ta bedre vare på maten, kaste mindre mat og bruke opp det  en har i kjøleskapet!

 

 

 

 

#sparetips #mat #blogg #hverdag #foto #matblogg #helse #livsstil #spisogspar #mamma #mammablogg #vår #mai #Norge #tips

36 kommentarer

Siste innlegg