Hei,
Dagens middagstips er vegetarianske vårruller fylt med deilige grønnsaker. Dette er en lett og god middag som også kan fryses ned og da varmes i stekeovnen på svak varme når en har lyst på. Smaker kjempegodt og det er mye billigere og sunnere å lage vårruller selv enn å kjøpe de ferdige.
Ha en nydelig torsdag!
Vårruller
(ca 14 vårruller)
Spring roll pastry (kjøpes på utenlandske butikker for ca 20 kr for 40 stk plater). Vi har brukt merket Spring Home.
250 gram hodekål
1 gulrot
1 sjalott løk
1 hvitløk fedd
150 gram brokkoli
1 stor ss finhakket ingefær
1 ts korianderfrø malt
salt
pepper
1 ss olivenolje
1 grønnsaksbuljong terning
Skjær en løk og purreløk og surr de i stekepannen på svak varme med 1 ss olivenolje.
Tilsett et helt hvitløksfedd uten skall. Dette tas bort etterpå når alt er ferdig stekt.
Smelte en grønnsaksbuljong terning i 2 dl nykokt vann.
Skrell en gulrot og skjær med feks en ostehøvel lange remser, del en brokkoli , finhakk en ingefær, skjær i skiver en hodekål og legg i stekepannen.
Alt stekes under lokk på svak varme.
Tilsett buljong vannet, koriander frø, salt og pepper og rør lett om.
La alt småkoke under lokk i ca 15 minutter.
Ha alt i en bolle for å avkjøle litt. Det er vanskelig å arbeide med vårrullene visst grønnsakene er for varme (lager lett hull i de tynne platene)
Vi lager til og bretter vårrullene på denne måten som vist under, men det fins mange andre måter å gjøre dette på så bare prøv deg frem.
Legg en vårrull plate på et skjærebrett eller rett på bordet. Legg det med et av hjørnene ned mot deg.
Så legger du en stripe med grønnsaker over på langs.
Du bretter inn hvert hjørne på venstre og høyre side inn mot midten.
Så bretter du hjørnet mot deg helt over grønnsak stripen, og ruller sammen oppover til du har en liten spiss eller flik øverst, den fester du med litt lunket vann så vårrullen blir helt lukket.
Pensle vårrullene med litt olivenolje og stek de i ovnen på 175 grader i 15 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). De kan også friteres , men vi liker best å steke de i stekeovnen.
Server med gjerne sursøt saus og en salat.
Håper det smaker!
#vårruller #blogg #vegetariansk #mat #hverdag #helse #livsstil #spis #spar #spisogspar #mamma #mammablogg #middag #lunsj #hjemmelaget #Norge #matblogg #vår #mai #torsdag #fri #tips #sunt
En nydelig rett som er litt glemt her i huset.. Elsker egentlig vår rulletter..men lager det aldri! Takk for tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja det er virkelig kjempegodt! Så koselig at du likte tipset 🙂
Vårruller er superdeilig, og best hjemmelaget 🙂 Fikk lyst på det 🙂 Ha en fin fridag 🙂
Dattera mi er god på å lage vårruller, men nå tror jeg at jeg må prøve også 🙂 dette så kjempegodt ut!
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Ja det er kjempegodt 😀 Det må du prøve å lage ;))
frodith: Ja det er så godt 😀 Jeg må nok jobbe idag, skal jobbe i ettermiddag, jobber i helsevesenet 🙂 Ønsker deg en super fridag :))
Hjemmelagde vårruller er noe av det beste jeg vet. Spesielt mamma sine 😉
Nam nam 😀 Det er nå bra godt da 😀 Takk for oppskrift 🙂
Vårruller er utrolig godt! 😉 Jeg har en mann som lager de beste vårrullene! .-) Tror hans oppskrift er ganse lik denne. Ønsker dere en fin dag! <3 Klem
Vårruller er veldig godt. Liker at bloggen din viser at det går an å lage sunn og billig mat 😀
Julia Anjali: Tusen takk <3 Så koselig at du likte tipset <3
Unni: Ja det er kjempegodt! Ha en superfin dag! klem <3
Søtmonsen ): Ja sant det er godt 🙂 Kjekt du likte oppskriften 🙂
Henriette Celin: Ja hjemmelagde vårruller er de beste <3
Det så godt ut! 😀 Tror jeg ville hatt oppi litt glassnudler også, er stor fan av glassnudler :p
Vårruller er en favoritt her i huset 🙂 Så det blir nok til at vi lager en stor ladning av dette og legger i fryseren ja 😀
Waoa: Ja det er kjempegodt .)) <3
Marielle Bratthammer: Ja det kan du ha oppi visst du vil 😉
jeg har aldri laget vårruller!men det så godt ut, må prøves!ha en fin dag 🙂
Ilo: Ja det anbefales;) Kjempegodt 😀 Håper dagen din har vært god:)