Verdens aktivitetsdag: Gratis trening!

Hei!

Her kommer et  motivasjons innlegg på verdens aktivitetsdag 🙂  Visste dere at idag er det verdens aktivitetsdag? Siden samfunnsutviklingen har ført til en mer stillesittende liv var det Gro Harlem Brundtland som  sørget for  i 2003 at WHO etablerte “Move for health day” som er et globalt tiltak for å øke folks aktivitet og dermed forbedre helsen.

 

Så hvorfor trene? Kroppen er skapt for bevegelse og fysisk aktivitet gir glede, styrket selvfølelse, økt mestring, sosialt samvær,  bedre helse og ikke minst bedre psykisk helse og bedre konsentrasjon. En sprekere kropp gir bedre ferdigheter, styrker skjelettet, øker muskelmassen, reduserer fettvev og gir økt energi.

Tenk kreativt og vær med leken! En trenger ikke trene på dyre helsestudioer  for å holde seg i form, all bevegelse – og gjerne bevegelser  som får deg litt andpusten er god trening, som for eksempel å løpe opp trapper istedet for å ta heisen, gå en tur (gjerne i raskt tempo)  eller gå til butikken istedet for å kjøre, alle småtingene en gjør iløpet av en dag kan bedre helsen. Husarbeid, som støvsuging og vaskegulv er super trening, og  å leke ute med barna, spille ball, løpe eller sykle, og det beste av alt da får en samtidig frisk luft også!

 

 

#spisogspar #blogg #helse #livsstil #aktivitetsdag #iform #blogglisten #side2 #mamma #mammablogg #trening #aktivitet

 

 

26 kommentarer

Siste innlegg