Rømmegrøt til 17.mai tradisjonell oppskrift og lavkarbo.

Hei!

Nå står 17. mai like ved døren og hos oss er det tradisjon å spise rømmegrøt  på 17. mai.   Jeg har de siste årene  brukt gresk yoghurt istedet for rømme, det blir en friskere smak synes jeg.

Liker du rømmegrøt?

Her kommer  oppskrift på tradisjonell rømmegrøt og en lavkarbo oppskrift på rømmegrøt.

 

Kos dere med pinsehelgen!

 

 

 

 Tradisjonell rømmegrøt

(4 porsjoner)

2 beger med seterrømme

ca 2 dl hvetemel

5 dl melk

1/2 ts salt

sukker

kanel

spekemat

rosiner (om ønskelig)

Kok opp rømmen mens du rører, kok i ca 2 minutter, da kan du tilsette halvparten av melet mens du visper.

 

 Det vil nå piple frem smør og det kan du lett fjerne med en spiseskje og legge i en skål (kan brukes igjen når du serverer grøten)

Dryss i resten av melet og visp godt.

Spe med melk mens du rører til grøten er passe tykk

smak til med salt mot slutten av koketiden.

Server med det smeltede smøret, sukker, kanel og spekemat.

Annet som også er godt på rømmegrøten er rosiner, finhakkede mandler og nøtter, tranebær og finhakkede aprikoser for å nevne noe.

 

Jeg har de siste gangene jeg har laget rømmegrøt  byttet ut rømmen med gresk eller tyrkisk  yoghurt det blir litt friskere smak og kjempegodt! Du kan også ha halvparten med gresk/ tyrkisk yoghurt og halvparten med rømme.  Smøret pipler ikke frem når du koker gresk yoghurt, men da kan du enten tilsette smør i selve grøten eller  ved servering.

Her kommer også en lavkarbo versjon av rømmegrøt som også smaker godt.

 Lavkarbo rømmegrøt

(4 porsjoner)

2 ss meierismør

4 beger seterrømme

ca 4 dl kremfløte eller melk

ca 4-6  ts Johannesbrødkjernemel (røres ut i ca 1/2 dl kaldt vann)

1 ts salt

sukrin+

kanel 

spekemat

Smelt smøret i en kjele og visp inn  rømme.

Ha i litt  fløte eller melk og la dette koke opp og tilsett etterhvert johannesbrødkjernemel blandet ut i litt kaldt vann ( 1/2 dl vann) for å jevne grøten visp godt for å unngå klumper.

Tilsett litt salt  og sukrin + etter smak.

Blir grøten for tykk kan du spe med litt melk eller fløte.

Server med spekekjøtt, sukrin +, kanel og gjerne rosiner.

 

Håper det smaker!

 

 

 

#17.mai #blogg #rømmegrøt #mat #matblogg #spisogspar #mai #helg #pinse #helse #livsstil #tips #Norge #vår #mamma #mammablogg

16 kommentarer

Siste innlegg