Hei!
Nå står 17. mai like ved døren og hos oss er det tradisjon å spise rømmegrøt på 17. mai. Jeg har de siste årene brukt gresk yoghurt istedet for rømme, det blir en friskere smak synes jeg.
Liker du rømmegrøt?
Her kommer oppskrift på tradisjonell rømmegrøt og en lavkarbo oppskrift på rømmegrøt.
Kos dere med pinsehelgen!
Tradisjonell rømmegrøt
(4 porsjoner)
2 beger med seterrømme
ca 2 dl hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
sukker
kanel
spekemat
rosiner (om ønskelig)
Kok opp rømmen mens du rører, kok i ca 2 minutter, da kan du tilsette halvparten av melet mens du visper.
Det vil nå piple frem smør og det kan du lett fjerne med en spiseskje og legge i en skål (kan brukes igjen når du serverer grøten)
Dryss i resten av melet og visp godt.
Spe med melk mens du rører til grøten er passe tykk
smak til med salt mot slutten av koketiden.
Server med det smeltede smøret, sukker, kanel og spekemat.
Annet som også er godt på rømmegrøten er rosiner, finhakkede mandler og nøtter, tranebær og finhakkede aprikoser for å nevne noe.
Jeg har de siste gangene jeg har laget rømmegrøt byttet ut rømmen med gresk eller tyrkisk yoghurt det blir litt friskere smak og kjempegodt! Du kan også ha halvparten med gresk/ tyrkisk yoghurt og halvparten med rømme. Smøret pipler ikke frem når du koker gresk yoghurt, men da kan du enten tilsette smør i selve grøten eller ved servering.
Her kommer også en lavkarbo versjon av rømmegrøt som også smaker godt.
Lavkarbo rømmegrøt
(4 porsjoner)
2 ss meierismør
4 beger seterrømme
ca 4 dl kremfløte eller melk
ca 4-6 ts Johannesbrødkjernemel (røres ut i ca 1/2 dl kaldt vann)
1 ts salt
sukrin+
kanel
spekemat
Smelt smøret i en kjele og visp inn rømme.
Ha i litt fløte eller melk og la dette koke opp og tilsett etterhvert johannesbrødkjernemel blandet ut i litt kaldt vann ( 1/2 dl vann) for å jevne grøten visp godt for å unngå klumper.
Tilsett litt salt og sukrin + etter smak.
Blir grøten for tykk kan du spe med litt melk eller fløte.
Server med spekekjøtt, sukrin +, kanel og gjerne rosiner.
Håper det smaker!
#17.mai #blogg #rømmegrøt #mat #matblogg #spisogspar #mai #helg #pinse #helse #livsstil #tips #Norge #vår #mamma #mammablogg
Mmm, rømmegrøt er godt 🙂 Ønsker deg en kjempefin pinse!
Åhhh, det er jo så utrolig deilig! ELSKER rømmegrøt, men lager det dessverre for sjeldent. Men skal jammen prøve med Gresk yoghurt 😀
Waoa: Tusen takk! Ja det er kjempegodt! <3
Pernille: Ja det er det :)) Liker veldig godt den varianten med gresk yoghurt :)) Ha en flott pinse 🙂
Veldig greit med en lavkarbo versjon av rømme grøt, for de som trenger det ^^
Jeg er veldig glad i risengrynsgrøt, men jeg er nok ikke så glad i rømmegrøt nei. Men dere får kose dere iallefall! 😉 God langhelg! <3 Klem
Så flott å få tips om en lavkarbo rømmegrøt! Takk!
Dette så kjempe godt ut 🙂
Jeg er veldig glad i rømmegrøt, men mannen vil ikke ha noe med rømme i, men av og til er det greit å lage bare til meg også :)) Vakre maiinspirerte bilder <3<3
Oii, det så jo bare helt himmelsk ut 🙂 Du er skikkelig flink <3 Ha en fin dag 🙂
Turid: Tusen takk <3 Så kjekt at du likte det 🙂 Ha en flott dag <3
annebe: ja jeg synes det er så godt også :)) tusen takk <3
lisarorvik: Tusen takk <3<3
dvergpinschere i mitt hjerte: ja tenkte jeg kunne ha det med i samme slengen ;)) Bare hyggelig <3
Unni: Ja jeg liker alle slags grøt jeg! Rømmegrøt er jo ganske “tung” mat, men med gresk yoghurt blir den lettere og friskere synes jeg ;)) Kos deg og nyt helgen <3klem
Henriette Celin: takk :)) Kjekt du likte det :))