Hei!
Ikke lenge til 17.mai nå, og her kommer en oppskrift på fjorårets kakebombe som jeg laget til 17.mai. Dette er en høy kremkake laget med to sukkerbrød, jeg har laget en bunn farget med rød konditorfarge og en bunn ble farget blå (se lenger nede på siden hvordan det ble). Kremkaker er bare det beste jeg vet, og denne smakte friskt og godt. Jeg kommer til å lage denne (eller en versjon av denne) nå til 17. mai også
17.mai kake
(kakeform: ca 24 dm)
Oppskrift til 2 stk sukkerbrød (du trenger to sukkerbrød visst du vil ha høy kake med to farger på sukkerbrødene)
Du trenger også:
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).
Jeg har bare en kakeform i denne størrelsen så jeg laget et sukkerbrød om gangen, men det kan sikkert være like greit å lage røren til begge kakene på en gang……
Visp egg og sukker til eggedosis.
Sikt hvetemel blandet med potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosien.
Smelt smøret. La det avkjøles litt før du blander det forsiktig inn i røren sammen med melken og fordel like mye røre i hver form og bland inn konditorfargene, en farge i hver røre.
Stekes på nest nederste rille på 200 grader (over og under varme) i ca 20 – 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).
Når bunnene er avkjølte deler du de i to slik at du får 4 bunner, altså 2 røde og 2 blå.
Legg en rød bunn nederst på serveringsfatet. Ha et par spiseskjeer med melk eller juice over bunnen så den blir fuktig. Smør syltetøy over bunnen og gjerne jordbær som er oppskjært på langs og så et lag med krem.
Legg en blå bunn oppå kremlaget og ha væske på den også på samme måte som den røde bunnen. Smør kesam over, så legger du den andre blå bunnen oppå som dynkes og smører et lag med krem over . Tilslutt den siste røde bunnen på toppen som dynkes og smør krem over hele kaken. Så pyntes det med blåbær og jordbær.
Sett kaken i kjøleskapet, slike kremkaker blir ofte bedre over natten når de står kaldt, da bløtes bunnene godt og den blir smakfull og saftig.
Håper det smaker!
#Spisogspar #blogg #17mai #mat #mamma #mammablogg #kosthold #helse #livsstil #Norge #tips #kake #kremkake #jordbær #blåbær #mai #helg #fri #matglede #helse #tips #oppskrift #matfrabunnen #hjemmelaget #bløtekake
Den så veldig god ut!! Ha en riktig god 17 mai i morgen!
Såååå fin 17 mai kake, kos dere med kake og feiring i morgen<3
For en nydelig 17 mai kake <3
Her blir det nok ikke 17.mai-kake nei, men muligens Italiensk is
Kos deg i morgen <3
frodith: Takk <3 Kos deg med italiensk is <3 klem
Tone: Tusen takk <3
annebe: Tusen takk <3 Håper dere får en fin 17.mai feiring imorgen <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ønsker dere en flott 17.mai <3
Oh shit! Dette var jo bare såååå fint
Og den så heeeerlig ut
Ha en flott feiring i morgen! <3
Denne så kjempegod ut
Håper du har hatt en flott mandag!
Snippen: Tusen takk <3
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3 Ha en super feiring imorgen <3
Den så herlig ut! HA en fin dag i morgen
Anne Grethe/FotoSeljordslia: Tusen takk <3 Ha en nydelig 17.mai <3
Kreativt med farger inni også. Veldig flott!
Henriette Celin: Tusen takk <3 Kjekt du likte det :))
Var litt av en kake. Så fint det var pyntet med jordbærene! Ha en flott dag i morgen
Den så knallgod ut!!

Ha en fin 17 mai feiring!
O la la
den ser nydelig ut! Kos deg med dagen ! 
En herlig 17. Mai kake ja
Ha en super 17. Mai! ^^
Søtmonsen ): Tusen takk <3 Ha en herlig 17.mai <3
Margrethe: haha, tusen takk <3 Ønsker deg en flott 17.mai <3
finesskaroline.blogg.no: Tusen takk <3 Ha en super 17.mai feiring <3
maiken: Tusen takk <3 Ønsker deg en flott feiring av dagen <3