Smak av sommer: Fylte krumkaker med rabarbrakompott og krem

Hei!

Krumkaker er noe du kanskje forbinder med jul, men kan fint også spises om sommeren. Former du de som skåler  kan du fylle de med mye godt. Her kommer en oppskrift på krumkaker fylt med rabarbrakompott, krem, toppet med finhakkete mandler/ nøtter, friske jordbær og rips som smaker sommerlig og kjempegodt!

God helg!

 
 

Krumkaker 

(ca 8 stk)

2 egg

125 gram sukker

125 gram smeltet smør

150 gram hvetemel /fint speltmel

1 – 2 ss potetmel

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

 

Visp egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det.

Rør i smør, mel, potetmel, kardemomme og vaniljesukker.

La svelle i ca 30 minutter.

Forvarm krumkakejernet og stek kakene gyllengule ved svak varme.


 

Når de er ferdig stekte legger du  de over en kopp eller en liten skål for å få rette formen.

Form de lett  med hendene mens de ligger over koppen.


 

Rabarbrakompott

ca 350 gram rabarbra

ca 8 ss sukker

 


 

Skrell rabarbraen og skjær den i mindre biter. Legg den i en ildfast form og bland inn sukkeret.

Legg aluminiumsfolie over og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter (til rabarbraen er myk). 

Mos de med en gaffel.

Da er kompotten klar.

 
 

 Tilbehør

Kremfløte

nøtter

mandler

friske bær: feks jordbær og rips

 

Visp krem og finhakk nøtter og /eller mandler.

Fyll krumkakene med litt krem, rabarbrakompott, nøtteblandingen og topp med friske bær.


 

Håper det smaker!

 

#dessert #krumkaker #rabarbrakompott #ferie #sommer #sol #ferie #mammablogg #mamma #hverdag #foto #mat  #helg #lørdag #matblogg #dessert #sommermat #blogg #kosthold #hjemmelaget #blogglisten #side2

28 kommentarer

Siste innlegg