Raskt mellommåltid: stekt pitabrød i hvitløk med tzatziki

Hei!

Dette smakte jeg for første gang nå på ferie i Hellas og falt straks for dette enkle og smakfulle tilbehøret til feks grillmat. Jeg måtte lage dette  noen dager etterpå og det var ikke så vanskelig. Jeg stekte pitabrødene i olivenolje og hvitløk som satte en nydelig smak på brødene og isedet for å ha det som tilbehør hadde jeg det som en egen liten “rett” og dippet de oppskjærte pitabrødene   i guacamole, gresk yoghurt og  tzatziki. 

Ha en fin dag videre!

 

 

 

Stekt pitabrød med hvitløk

(2 porsjoner)

 

2 pitabrød

maldon salt etter smak

krydder som feks oregano eller annet krydder du liker

et hvitløks fedd

 Start med å varme olivenolje i en stekepanne på middelshøy varme  og mos en et fedd hvitløk uten skall som du blander inn i oljen. Legg et tint pitabrød oppi pannen  og stek et par minutter på hver side slik at pitabrødet ikke er mylt lenger, men litt crispy i kantene. Legg det etterpå på rist og strø salt og litt oregano  (gjerne fersk oregano) over eller annet krydder du liker.  Så skjærer du over pitabrødet med et pizzahjul eller en skarp kniv i 8 deler.  

Lag en tzatziki og/ eller en guacamole til og nyyyt!

 

Her er oppskrift på Tzatziki :

 

Tzatziki

1 ss sitronjuice

1/2 agurk

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset

1 1/2 dl yoghurt naturell /gresk yoghurt

maldonsalt

pepper

 Grov rasp agurken og press væsken av den. Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen. La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #pitabrød #mamma #mammablogg #hverdag #ferie #sol #Hellas #norge #blogglisten #side2 #smårett #kosthold #helse #tzatziki

39 kommentarer

Siste innlegg