Proteinrik sjokoladekake – sunt og godt!

Hei!

Her kommer en oppskrift på  en proteinrik sjokoladekake laget med søtpotet og sukrin gold. Denne kan nytes med god samvittighet og smaker deilig toppet med jordbær og blåbær  – perfekt til helgekosen.

God søndag!

Proteinrik sjokoladekake

 

1/2 søtpotet ( ca 200 gram)

200 gram kokosolje 

3 egg

130 gram sukrin gold

325 gram fint speltmel (eller annen type mel)

2 ss bakekakao

2 ss  vaniljesukker

2 ts bakepulver

1/4 ts maldon salt

2 dl gresk yoghurt eller kulturmelk/biola naturell

Sett stekovnen på 200 grader.

Start med å skrelle en halv søtpotet og skjær den i terninger. Kok med vann i en kasserolle til den er mør.

Visp egg og sukrin gold på middelshøy hastighet med en kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Hell vannet av potet terningene når de er møre og mos de med en gaffel, la det stå og avkjøles litt før du blander det inn i kakerøren.

Tilsett mel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver.

Bland inn kokosoljen.

Tilsett salt og yoghurt tilslutt, bland alt på lav hastighet.

Hell kakerøren i en rund kakeform (ca 26 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 20 – 25 minutter.

La kaken avkjøles før du tar på sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

100 gram kokosmelk

100 gram gresk yoghurt eller kesam

10-15 gram kakao

20 gram sukrin melis

2 ts vaniljesukker

20 gram sukrin  gold

1/4 ts maldonsalt

15 gram proteinpulver med sjokoladesmak

flytende akasie honning etter smak

Visp alt sammen og smak til med sukrin melis . Synes du smaken blir for sterk av mørk sjokolade kan du tilsette mer gresk yoghurt eller kesam eventuelt litt flytende  akasie honning.

Smør kremen utover den avkjølte kaken og pynt gjerne med friske bær.

Smaker også godt med vaniljeis, kesam eller krem til kaken.

Håper det smaker!

#spisogspar #sjokoladekake #mat #matblogg #sukrin #søtpotet #proteinrik #kake #mamma #mammablogg #helse #livsstil #søndag #sjokoladekake #kosthold #ferie #sommer #sol #regn

 

 

 

 

34 kommentarer

Siste innlegg