Glutenfri og sukkerfri eplekake

Hei!

Denne  eplekaken er helt glutenfri og inneholder blant annet finmalte mandler og maisenna mel. Kaken ble halvert på under et minutt og ble godkjent av prøve-smakerne som ville smake mer og mer….  Kaken smaker litt nøtt-aktig og ble veldig saftig og god, og smaker kjempegodt med vaniljekesam eller vaniljeis.

God torsdag!

 

Glutenfri eplekake

1 dl maisenna mel

1 dl glutenfri havregryn

3 dl finhakket mandler

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 1/2 dl sukrin melis

2 egg

150 gram mykt smør

1 dl vanilje kesam (vil du ha kaken helt sukkerfri, kan du bruke feks gresk yoghurt istedet for kesam)

3 epler

1 ts kanel

1 ss brunt råsukker eller ca 1 ts sukrin gold (NB! husk at sukrin er dobbelt så søtt på smak som vanlig sukker!)

 

Finhakk mandler i en blender. Bland mandler og alt det tørre i en bolle og tilsett egg, smør og kesam og bland gjerne med en kjøkkenmaskin i et par minutter på middels hastighet.

Smør en rund kakeform ca 26 cm  og hell røren over. Skrell epler, fjern  kjernehusene og del i tynne båter som du legger tett utover kakerøren.

Tilslutt strør du over litt kanel og sukrin gold eller brunt råsukker.

 Stek på midterste rille i ca 35 minutter.

Server gjerne med krem eller kesam og friske bær.

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #Norge #eplekake #mat #kake #torsdag #glutenfri #oppskrift #mamma #mammablogg #helse #livsstil #sukrin #blogglisten #side2 #sommer #ferie #sol #regn #bilde #lavkarbo #sukkerfri

28 kommentarer

Siste innlegg