Appelsinfromasj- med en smak av sommer

Hei!

Appelsinfromasj er min favoritt dessert, og denne varianten her er laget med eggedosis, appelsinjuice, gresk yoghurt (Lindahls) og gelatin. Jeg har altså erstattet kremfløten med yoghurt og det funker like bra – pluss at den blir litt sunnere!  Topp det hele med friske bær (som det er masse av der ute nå) så blir dette en skikkelig sommerdessert <3

Ha en fin dag!

 

Appelsinfromasj

(4 porsjoner)

4 plater gelatin

4 ss kokende vann

2  dl gresk yoghurt

2  egg

1 dl sukker

1 1/2 dl -2  dl  appelsinjuice

Rull gelatinplatene sammen og legg de i kaldt vann i 10 minutter.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Press saft av 1- 2 appelsiner eller bruk appelsinjuice  (ca 1 1/2 dl – 2 dl   juice)

Klem vannet av  gelatinplatene og ligg de myke platene i en skål.

Hell over 4 spiseskjeer med kokende vann og visp godt sammen vann og gelatin til platene er helt smeltet.

Hell appelsinjuicen over i eggedosisen og rør varsomt hele tiden. 

Slå deretter i den oppløste gelatinblandingen på samme måte.

Bland inn den greske yoghurten.

Hell det over på glass eller i en stor skål og la det stå i kjøleskap i ca 3- 4 timer til det er stivnet. 

Jeg har pyntet med krem, rips, bringebær og sitronmelisse-blader.

 

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #dessert #appelsinfromasj #fromasj #appelsin #bær #sommer #helse #mamma #mammablogg #ferie #google #Norge

22 kommentarer

Siste innlegg