Pizza for oste-elskere ♥

God lørdag!

Dette er en pizza med tynn bunn som minner mye om italiensk pizza , men ønsker du en mer krispy bunn er et triks å bruke semulie gryn på bakepapiret ved utbakingen. Dagens pizza er  for oste-elskere (og jeg elsker ost!) , men denne gangen har jeg gjort en ny vri på  4 oster pizzaen og toppet den med  spekeskinke og ruccula. Dette ble kjempegodt!

 

4 oster pizza med spekeskinke og ruccula

 

Pizza deig til en langpanne

4 dl fint speltmel eller økologisk hvetemel

1,5 dl økologiske havregryn

1/4 pose tørrgjær

ca 2-3 dl lunkent vann

1/2 ts råsukker

1 ts maldon salt

1 ss kokosolje

 et par skjeer med semulie gryn til utbaking

Ha alle bortsett  ingrediensene bortsett  fra kokosoljen  i en bolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å elte deigen godt. Tilsett tilslutt kokosoljen. Den perfekte deig henger ikke igjen i bakebollen og er lett og god å jobbe med. Legg et kjøkkenhåndkle over og la deigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter. Så kjevler du deigen ut på et bakepapir. Ha gjerne litt semulie gryn på bakepapiret (1-2 ss) deigen ved utbaking for en ekstra krispy bunn.    

Hjemmelager tomatsaus

ca 2 ss tomatpure

ca 1  ts brunt  råsukker

ca 1 ts maldon salt

 smak til med  pepper

litt  (ca 1/2  dl) vann

Bland alt sammen og smak til med oregano eventuelt annet krydder visst det er ønskelig.

Smør tomatsausen utover pizzabunnen.

 ♥

 

4 Oster pizza med spekeskinke og ruccula:

ca 100 gram mozzarella

ca 100 gram cheddar

ca 100 hvitost

ca 100 gram brie

6-8 stk spekeskinke (til etter steking)

ruccula (til etter steking)

 ♥

Ha osten utover pizzen og sett i ovnen på 225 grader (over og under varme)  i ca 20 minutter. Pizzaen er ferdig når bunnen er begynt å få en hard overflate og lett farge,  og når osten er smeltet og begynner å bli gyllen. Legg revet spekesnike over og ruccula.

Håper det smaker!

 ♥

 

 

 

#spisogspar #blogg #matblogg #mat #helse #mamma #mammablogg #pizza #hjemmelaget #helg #lørdag #august #foto #tips #hverdag 

12 kommentarer

Siste innlegg