Muffins med sjokoladebiter toppet med smørkrem

Hei!

Her kommer en oppskrift på muffinsene jeg laget nå til 9 årsdagen som har blitt feiret her i flere dager 🙂 

Ønsker dere en super helg <3

 

Muffins med sjokoladebiter

(12 muffins)

100 gram mykt smør

1,5 dl brunt rå sukker

2 egg

2,5 dl økologisk speltmel eller hvetemel

1  1/2  ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ss gresk yoghurt

0,5 dl melk eller soyamelk

ca 50 gram valgfri sjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader

 

Kjør smør og sukker i mikseren til det blir fluffy. Tilsett ett egg om gangen og miks imellom hvert egg. Rør sammen mel, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.

Bland  mel-blandingen  inn i røren sammen med melk og yoghurt.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Grovhakk sjokoladen og dryss over muffinsene, dytt  sjokoladen  litt nedi røren med en skje.

Sett midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter. sjekk med en kakestikke om de  er ferdige. 

Avkjøl og nytes med krem eller som de er.

Denne smørkremen toppet jeg muffinsene med:

 

Smørkrem /frosting

ca 200 gram mykt smør

ca 600 gram melis

3 ts vaniljesukker

5 ss appelsinjuice eller melk

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det vispes godt sammen til en myk og luftig smørkrem.

Ha smørkremen i en sprøytepose og dekorer muffinsene.

 

Tips: Muffinsene kan fryses visst du ikke skal spise de samme dag eller oppbevares i en tett kakeboks da holder de seg ferske lengre. Ikke sett muffins i kjøleskapet da blir de fort tørre. 

 

Håper det smaker!


 

 

#spisogspar #blogg #matglede #hjemmelaget #muffins #mamma #mat #helg #lørdag #hverdag 

16 kommentarer

Siste innlegg