Stekt torsk med rødbet-frites

Hei!

Ja i dag er det første høst dagen, selv om det har vært  høst i Bergen lenge…. Nå bugner butikk hyllene av deilige norske rotgrønnsaker og idag har vi hatt rødbeten i fokus. Dagens middagstips er torsk stekt i smør med hvitløk og urter servert med rødbet-frites som er et  sunt og smakfullt måltid.

God torsdag videre <3

 

Stekt torsk med rødbet-frites

(4 porsjoner)

800 gram torsk (du kan også bruke  annen hvit fisk som sei / steinbit)

2 hele fedd med hvitløk

ferske urter som timian, persille og rosmarin

2-3 ss smør

himalaya salt

4 middelsstore rødbeter

olivenolje

himalaya salt

Visst du har frossen fisk bør den tines litt først.

Rødbet frites

Start med å skrelle rødbetene og skjær i tynne skiver som legges utover bakepapir . Strø litt salt og olivenolje over og sett midt i forvarmet stekeovn på 170 grader (over og under varme)

Stek til rødbet skivene har krympet, krøllet seg litt og er crispy (ca 30 minutter)  og legg de over på et fat eller et brett, en og en utover, og la de avkjøles. Da vil de bli mer crispy.

Stekt torsk

Ha smør i en stekepanne og la det smelte før du legger hvitløk feddene oppi sammen med urtene.

Del fisken i 4 like store deler, en til hver porsjon og legg de i stekepannen så den gode smaken fra urter, hvitløk og smør trenger inn i fisken. Strø salt over og stek et par minutter på hver side til fisken er gjennomstekt.

Server fiskestykkene med rødbet- frites og sausen i stekepannen fra smøret, urtene og hvitløken. Pynt gjerne med friske urter.

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #mat #matglede #magasin #helse #side2 #sunt #godt #mamma #september #høst #torsk #fisk #rødbetfrites #rødbet

26 kommentarer

Siste innlegg