Hei!
Idag laget jeg en kjempegod terte fylt med deilige rotgrønnsaker og eple. Dette er et skikkelig høstmåltid og smaker nydelig sammen med feks stekt lammekjøtt eller stekt hvit fisk. Server gjerne med en saus til, eller den naturlige sausen fra kjøttet eller fisken. Idag hadde vi lammekjøtt til, og det er det masse av i butikkene nå. Dette ble et deilig måltid!
God kveld videre!
Terte med rotgrønnsaker
4 dl økologisk hvetemel
1 dl havremel
200 gram kaldt smør
2 ss kaldt vann
1 ts himalaya salt
Bland deigen og legg den i plast i kjøleskapet i ca 1 time.
Skjær opp fyllet:
1 rødbet
3 sjalottløk
1 persillerot
1 purreløk (den hvite delen)
1 eple
litt himalaya salt
litt pepper
ca 2 ss olivenolje
Skrell og skjær alle grønnsakene og eplet i skiver .
Kjevle ut paideigen og fordel de oppskjærte grønnsakene og eplet og dryss salt og pepper over. Hell litt olivenolje over og brett den ytterste kanten ca 2 cm inn mot midten, og sett midt i forvarmet stekeovn på 200 grader (over og under varme).
Dette er godt som tilbehør til feks lammekjøtt eller hvit fisk.
Håper det smaker!
#spisogspar #mat #matglede #helse #blogg #matblogg #middag #terte #lammekjøtt #hverdag #tirsdag #september #rotgrønnsaker #høst
dette såg kjempe godt ut! mm 🙂
tirilgrindheim: Tusen takk <3
Høres ut som gode smakskombinasjoner :)) Glemmer bort å bruek lam..bortsett fra til fårikål..men det er jo veldig godt :))
annebe: Tusen takk 😀 Ja dette ble kjempegodt :))
Så spennende og godt 😀
Digger bloggen din! Er 17 og har nettopp flyttet for meg selv 🙂
👍😍
Flott tips!
Tusen takk <3
:))
Tusen hjertelig takk <3
Tusen takk <3 Ble veldig godt :))
Dette ser ut som en ordentlig fest måltid. Så flink du er.
dagligdose: Takk takk 😀 Ja det ble kjempegodt :))