Tacokyllingboller med potet og persillerot-pure

Hei!

Taco er kjempegodt og det er også disse kyllingbollene med smak av taco som er populære på matbordet hos oss. Idag har vi potet og persillerot-pure, kidneybønner  og salat som tilbehør. Dette ble en kjempegod middag!

 


 

Tacokyllingboller

(4 porsjoner)

800 gram kyllingkjøttdeig

1 pose tacokrydder

1 egg

 1-2 ss havremel

2 ss smør eller kokosolje til steking

 

Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med et egg, havremel og tacokrydder. Bland sammen og lag små kjøttboller med en skje. 

Stek på middelshøy varme til de er gjennomstekte.

 

Potet og persillerot-pure

4 mellomstore poteter

1 persillerot

ca 0,5 dl melk til ønsket konsistens

Himalaya salt

pepper

1 ss  smør

 

Skrell poteter og persillerot og skjær de i terninger. Legg de i en kasserolle med vann og kok de til de  er møre.

Tilsett litt og litt melk og bruk en stavmikser til å lage en pure/ mos. Tilsett salt og pepper og gjerne en smørklatt.

 

Kidneybønner 

ca 600 gram Kidneybønner  (2 esker fra Go Green) 

ca 2 ss tomatpure

ca 2 dl vann

1 fedd med hvitløk

2 laurbær blader

Himalaya salt

pepper

 

Kok 1 boks med kidneybønner  sammen med et fedd hvitløk og tomatpure. Smak til med salt og pepper og legg 2 laurbær blader oppi. La dette småkoke  ca 15 minutter og fjern hvitløken før servering.

 

Server gjerne med salat til og friske urter.

 

 

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine – 

 

#spisogspar  #helse #matglede #mat #kosthold #middag #tips #mamma #barn #barnevennligmiddag #høst #september

20 kommentarer

Siste innlegg