Hei!
Har du ikke smakt gresskarkake ennå så anbefales denne – for denne er kjempegod! Mange lurer på hva gresskar smaker, jeg synes det smaker som en blanding av gulrot og søtpotet! Når du skal bruke gresskar i matlaging fjerner du frøene som er i midten, du bruker kun det harde som er selve “kjøttet” i gresskaret. Skallet må skjæres av.
Kaken ble veldig saftig og god og jeg tror jeg kunne klart å spise hele alene, hihi – ihvertfall halve!
Ha en god lørdag!
Pumpkin cake
4 økologiske egg
2 dl sukker
4 dl fint økologisk mel eller spelt mel
2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 ts ingefær
2 ts kardemomme
2 ss Gresk yoghurt.
150 gram mykt smør
ca 1,5 – 2 dl gresskarpure (kokt og most gresskar)
Du trenger også en stavmikser (gjør alt enklere) og en kakeform på ca 20 cm.
Creamy cheese frosting
ca 300 gram naturell kremost
ca 3 dl melis
3 ss mykt smør
2 ts vaniljesukker
Raspet appelsinskall til pynt
Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)
Skjær et stykke gresskar nok til ca 2 dl gresskarpure. Skjær av skallet og fjern frøene. Skjær gresskaret i terninger og kok i en kasserolle med vann som dekker gresskar terningene. Kok til de er møre. Hell vannet ut og mos gresskaret med en stavmikser til en gresskarpure.
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland alt det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen.
Tilsett honning, mykt smør og gresk yoghurt.
Bland gresskarpureen inn røren.
Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter, dette varierer fra ovn til ovn.
Siden kaken skal stekes lenge er det lurt å legge et bakepapir på toppen så den ikke blir brent.
Sjekk med ei kakestikke om den er gjennomstekt.
Bland med en mikser kremost, smør, melis og vaniljesukker til en glatt frosting.
Når kaken er avkjølt deler du kaken i to og smører frostingen på i mellom kaken og oppå.
Rasp litt appelsinskall over.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
Sponset av Honning Centralen
#spisogspar #blogg #kake #gresskar #gresskar #mamma #familie #mat #matglede #helse #sunt #kos #helg #lørdag #dessert #tips #oktober #Halloween
Virkelig lekker!
Og den kremosten bare elsker jeg 🙂 hihihi jeg kunne også spist mye av den. Jeg elsker iallefall gulrotkake – så jeg liker nok denne også 😀
Etdiktomdagen: Hihi ja den ble sinnsykt god! sånne kaker kan jeg bare spise og spise – helt ustoppelig! Tusen takk <3
Så flott kake 🙂 Gresskar er så bra, man kan jo nesten lage alt av det. Jeg rett og slett elsker denne grønnsaken ( eller frukt er det kanskje ..)
lykkebobla: Ja jeg er veldig glad i gresskar også :)) kaken smakte nydelig <3
Denne så kjempe god ut!
Den så jo helt nydelig ut 🙂 Aldri bakt med gresskar så det var en fin ide :)) Fortsatt god helg <3
annebe: Tusen takk <3 Ble kjempegod, så det anbefales, kaken minner mye om gulrotkake :)) God helg <3
Victoria: Tusen takk <3 Den ble kjempegod :))
naam, såå godt det ser ut! 😀
Vilde: Tusen takk <3