Hei!
Dette er en kjempegod middag. Forberedelsen tar bittelitt tid, men du kan alltids skrelle poteter og gulrøtter etc dagen før og la det stå i kjøleskapet
til dagen etterpå. Ellers står maten i ovnen og gjør seg selv!
God helg!
Lammekjøtt på en grønnsakseng
(4 porsjoner)
lammekjøtt i skiver, ca 2,5 kg
4 mellomstore poteter
1 rød paprika
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 gulrøtter
3 store tomater
1 rødløk
1 fedd hvitløk
maldon salt
pepper
pepperkuler
1,5 dl vann
Tilbehør: Basmati ris
Skrell poteter og gulrøtter. Skjær potetene i terninger og gulrøtter i skiver. Vask og skjær paprikaene i staver.
Skjær tomatene og løk i skiver.
Legg grønnsakene i en stor ildfast form og legg lammekjøttet over.
Hell ca 1,5 dl vann over.
Strø over salt og pepper
Mos en hvitløk og fordel den utover lammekjøtt og grønnsaker.
Sett midt i ovnen på 160 grader i ca 2 timer, sjekk innimellom. Ha gjerne aluminiumsfolie eller bakepapir over.
Kjøttet er ferdig stekt når kjøttet løsner fra bena.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Da er middagen klar for servering.
Håper det smaker!
Klem
-Katrine-
#spisogspar #mat #middag #lammekjøtt #grønnsaker #matglede #helse #hjemmelaget #kosthold #mamma #familie #høst #oktober #strømbrudd #blogg
Åååå det er så deilig mat!! herlig..elsker grønnsaksgryter ol.. Flott høst tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ja dette er kjempegod mat <3 Kjekt du likte tipset 😀
Det så deilig ut 🙂
frodith: Tusen takk :))
Ser kjempe godt ut!
Victoria Larsen: Tusen takk <3