Slik lager du lammekjøtt på en grønnsakseng

Hei!

Dette er en kjempegod middag. Forberedelsen tar bittelitt tid, men du kan alltids skrelle poteter og gulrøtter etc dagen før og la det stå i kjøleskapet

 til dagen etterpå.  Ellers står maten i ovnen og gjør seg selv!

God helg!

 

Lammekjøtt på en grønnsakseng

(4 porsjoner)

lammekjøtt i skiver,  ca 2,5 kg

4 mellomstore  poteter

1 rød paprika

1 gul paprika

1 grønn paprika

2 gulrøtter

3 store tomater

1 rødløk

1 fedd hvitløk

maldon salt

pepper

pepperkuler

1,5  dl vann

 

Tilbehør: Basmati ris 

 

Skrell poteter og gulrøtter. Skjær potetene i terninger og gulrøtter i skiver. Vask og skjær paprikaene i staver.

Skjær tomatene og løk i skiver. 

Legg grønnsakene i en stor ildfast form og legg lammekjøttet over.

Hell ca 1,5 dl vann over.

Strø over salt og pepper

Mos en hvitløk og fordel den utover lammekjøtt og grønnsaker.

Sett midt i ovnen på 160 grader i ca 2 timer,  sjekk innimellom. Ha gjerne aluminiumsfolie eller  bakepapir over.

Kjøttet er ferdig stekt når kjøttet løsner fra bena.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Da er middagen klar for servering.

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine-

 

 

 

 

 

#spisogspar #mat #middag #lammekjøtt #grønnsaker #matglede #helse #hjemmelaget #kosthold #mamma #familie #høst #oktober #strømbrudd #blogg 

 

6 kommentarer

Siste innlegg