Formkake med banan og tranebær

Hei!

Dette ble en kjempegod kake som minner litt om engelsk julekake med tørket frukt inni.  Jeg hadde også most  banan i denne kaken som gjør den ekstra saftig og god!

Ha en fin kveld! 

 

Formkake med banan og tranebær

2 økologiske egg

1 1/2 dl økologisk sukker

2 1/2 dl økologisk hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ss gresk yoghurt

50 gram mykt smør

80 gram tørkete bær som  feks tranebær

1 moden banan

1 ss solsikke honning fra Honning centralen

 

Pynt:

melis

tørkete tranebær  og aprikoser, eller annen frukt og bær

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

 Pisk egg og sukker til eggedosis.

 Tilsett  siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.

Mos bananen godt med en gaffel og bland den inn i røren. 

Tilsett honning, mykt smør, gresk yoghurt og tørket frukt/ bær.

Hell røren over i en brød form som rommer ca  1 1/2 liter.

Sett kaken midt i ovnen  gjerne med bakepapir over. 

Kaken må stå ca 50 minutter, men sjekk den innimellom med en kakestikke (åpne og lukk forsiktig stekeovn døren når du sjekker kaken).

Ta kaken ut og la den avkjøles på rist.

 

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine-

 

Sponset av Honning Centralen

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #familie #kake #bær #frukt #tips #oktober #høst #søndag #helg #hverdag #uke

10 kommentarer

Siste innlegg