Hei!
Pai er en favoritt hos oss og en super måte å bruke opp rester på, så her er det bare til å eksperimentere med smaker. Denne paien er med sjalottløk, spekeskinke og ruccula som ble en kjempegod smaksopplevelse! Paibunnen blir ganske tynn, ønsker du å ha en tykkere bunn kan du lage dobbel porsjon med paideig.
Ha en fin kveld!
Pai med sjalottløk, spekeskinke og ruccula
(4 porsjoner)
Paideig:
3 dl økologisk hvetemel
125 gram kaldt smør
ca 2 ss kaldt vann
28 cm paiform
Fyll:
3 økologiske egg
1 dl melk
1 1/2 dl gresk yoghurt
1 1/2 ts maldon salt
1/2 ts pepper
200 gram revet hvitost
4 -5 stk skiver med spekeskinke
3-4 stk sjalottløk
ruccula
Start med paideigen. Bland sammen mel, smør og tilsett litt og litt og vann og elt sammen til en deig. Blir deigen for klissete tilsetter du litt ekstra mel. Dekk til med plastfolie og legg i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Kjevle så deigen ut eller du kan trykke deigen utover i paiformen. Pass på at det er en høy kant (ca 2 cm høy) ytterst langs kanten på formen.
Prikk med en gaffel i bunnen og sett paiskallet midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 10- 15 minutter til det er begynner å bli hardt.
Ta paiskallet ut av ovnen og la det avkjøles mens du lager fyllet.
Miks sammen egg, melk, gresk yoghurt, revet ost, salt og pepper. Riv med hendene spekeskinken, bland spekeskinken inn i fyllet.
Fjern skallet på sjalottløken og del i to.
Hell fyllet i paiskallet og legg sjalottløken oppå fyllet og dryss litt salt over løken rett før du setter paien i ovnen.
Sett paien midt i ovnen på 175 grader i ca 20- 30 minutter til fyllet er fast og begynne å bli gyllent.
La paien avkjøles litt før du legger ruccula over pynt gjerne med spekeskinke.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #mat #mamma #helse #helseblogg #mat blogg #november #hverdag #vinter #bilder #Norge #kosthold #tips #matglede
Kjempe fint tips, så kjempe godt ut 🙂
ser deilig ut!
Andrea Ramstad Aatlo: Tusen takk <3 Kjekt at du synes det 🙂
lisarorvik: Tusen takk <3 Ble kjempegodt :))
Nam <3 Funker denne oppskriften greit med kylling i stedet for spekeskinke?
Christine Drage: Ja kylling er nok godt til også 😀
Flott ! 🙂
Christine Drage: Lykke til :))
NAmmmm..ser så godt ut..flott tips!
Jeg leste spekeskinke og visste at det måtte være godt! Nam nam
Åh, nam! Det her så kjempe godt ut 🙂
Ser kjempe godt ut! 😀
Delikat og fristende det der :)) Kjekt med mat der en får brukt rester :)) Riktig god helg <3
Tusen takk <3
Tusen takk :)) Ja det synes jeg også 😀 God helg <3
Tusen takk :))
Tusen takk :))
Haha :)) ja det ble kjempe godt 😀
Pai er nydelig <3 Ser så godt ut 🙂
Ha ei kjempefin helg <3
så enkelt og greit og godt det så ut 😀
Vilde: Tusen takk <3
Mia: Tusen takk <3 Ønsker deg en superfin helg <3