Oppskrift på muffins med sjokoladebiter toppet med hvit frosting

Hei!

Så var det fredag igjen, og her kommer en oppskrift på deilige  muffins med sjokolade med en kjempegod frosting.

God helg!

Muffins med sjokoladebiter

(12 muffins)

100 gram mykt smør

1,5 dl brunt rå sukker /økologisk sukker

2 egg

2,5 dl økologisk speltmel eller hvetemel

1  1/2  ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ss gresk yoghurt

0,5 dl melk eller soyamelk

ca 50 gram valgfri sjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader

 

Kjør smør og sukker i mikseren til det blir fluffy. Tilsett ett egg om gangen og miks imellom hvert egg. Rør sammen mel, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.

Bland  mel-blandingen  inn i røren sammen med melk og yoghurt.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Grovhakk sjokoladen og dryss over muffinsene, dytt  sjokoladen  litt nedi røren med en skje.

Sett midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter. sjekk med en kakestikke om de  er ferdige. 

La de avkjøles mens du lager toppingen.

 

Smørkrem/ frosting

ca 200 gram mykt smør

ca 600 gram melis

3 ts vaniljesukker

ca 5 ss appelsinjuice eller melk

 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det vispes godt sammen til en myk og luftig smørkrem.

Ha smørkremen i en sprøytepose og dekorer muffinsene.

 

Tips: Muffinsene kan fryses visst du ikke skal spise de samme dag eller oppbevares i en tett kakeboks da holder de seg ferske lengre. Ikke sett muffins i kjøleskapet da blir de fort tørre. 

 

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine-


 

 

#spisogspar #blogg #matglede #hjemmelaget #muffins #mamma #mat #helg #lørdag #hverdag #kos #november #smørkrem #tips #oppskrift #fredag

10 kommentarer

Siste innlegg