Frokostmuffins med banan og blåbær

God lørdag!

Idag ble det muffins til frokost. Disse er med en blanding av fint og grovt mel, søtet med  most banan, solsikke honning og blåbær.

De er krydret med kanel, vanilje  og kardemomme og dette ble en kjempegod smaks kombinasjon!

Kanskje noe å servere på farsdagen også ……?

 

 

Frokostmuffins med banan og blåbær

(12 stk)

100 gram mykt smør

4 ss solsikke honning fra Honning centralen

2 egg

1/2 banan, most 

1,5  dl økologisk speltmel eller hvetemel

1  dl havremel

1  1/2  ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts kardemomme

2 ss gresk yoghurt

1 dl melk eller soyamelk

blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader  (oppe og nede varme)

 

Kjør smør  i mikseren til det blir fluffy.

Tilsett honningen og et egg om gangen.

 Rør sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og kanel i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.

Bland  mel-blandingen  inn i smøret sammen med melk, en halv most banan og yoghurt.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Putt 3 store blåbær ned  i hver muffins, det trenger ikke dekkes helt med røre. 

Sett muffinsene midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter. sjekk med en kakestikke om de  er ferdige. 

Avkjøl litt og nytes!

 

Tips: Muffinsene kan fryses eller oppbevares i en tett kakeboks visst du ikke skal spise de samme dag. Ikke sett muffins i kjøleskapet da blir de fort tørre. 

 

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning Centralen


 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #farsdag #november #mat #muffins #honning #mamma #sunt #godt #helse #livsstil #tips 

 

 

 

31 kommentarer

Siste innlegg