Ikke kast middags rester- tips til miljøvennlig gjenbruk!

Hei!

Ofte er det rester igjen etter middagen, og da er det ikke så dumt å skape noe nytt og smakfullt av middagsrestene. 

Har du rester av feks  stekt laks eller ørret kan dette fint brukes  igjen dagen etter i feks en salat som vist på bildet nederst.

Oppbevar matrestene kaldt så smaker de like godt dagen etter, ofte bedre faktisk!

Ikke kast mat, vær kreativ og skap nye retter av middagsrester!

Men ikke oppbevar rester for lenge,  2-3 dager maks (det gjelder det meste av matrester).

OBS: Men ikke alt er bra å spise dagen etterpå som gjenbruk av  ris og pasta skal man være forsiktig med, det bør helst spises opp mens det ennå er nykokt, eller settes kaldt  straks, blir  feks risen stående ute i romtemperatur i timevis starter en bakterievekst i risen og dette kan gi matforgiftning og i værste fall leversvikt.

Det var dagens tips!

Ha en fin dag videre!

 

(Trykk på bildet så får du oppskriften)

(Trykk på bildet så får du oppskriften)

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matglede #helse #tips #hjemmelaget #oppbavaring #laks #ørret #middag #rester #bilde #mamma #familie #desember #jul #hverdag #onsdag #Norge

16 kommentarer

Siste innlegg