Hjemmelaget Tiramisu

Hei!

I år har jeg lyst å lage Tiramisu til dessert på nyttårsaften, det er jo bare verdens beste dessert! Her  kommer oppskrift på Tiramisu – en farlig god dessert som betyr egentlig: ” Trekk meg opp” og skal ha en oppkvikkende effekt.

Det er vanlig å  smaksette med konjakk eller likør, men vi bruker her romessens istedet og det funker like bra!

Tiramisu

(ca 6 porsjoner)

 

250 gram mascarpone ost

4 egg 

totalt 100 gram sukker

25 cl likør eller noen dråper romessens  etter smak

4  (små) kopper med espresso (sterk) kaffe

ca 170 gram  fingerkjeks

ca 20 gram mørk sjokoladestrø eller bakekakao pulver.( det er også vanlig å ha raspet sjokolade på toppen)

Start med å skille eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen skål.

Visp eggeplommene med 40 gram sukker og tilsett mascarpone ost litt og litt om gangen.

Visp det sammen og sett skålen til side.

Visp eggehvitene og 40 gram sukker  til en helt stiv krem.


 

Slik som dette.

Rør så  veldig forsiktig eggehvitekremen inn i mascarponekremen. 

Sett kremen i kjøleskapet mens du forbereder resten.

Bland kaffe med 20 gram sukker og likør/ romessens

Bruk en litt høy form til tiramisuen feks en form som passer til lasagne.

Legg lagvis  krem i bunnen, så sjokoladestrø,  og så fingerkjeks som dyppes raskt i kaffen først. Pass på at de ikke blir for bløte.

.Avslutt med kremen på toppen og  dryss sjokoladestrø over det hele. 

Sett tiramisu ca 1 time  i kjøleskapet før servering. ( Tips: er den veldig rennende og bløt kan du sette den i frysen for ca 45 minutter.)

Håper det smaker!

 

 

  #tiramisu #blogg #helg #torsdag #mat #dessert #matblogg #mamma #mammablogg #helse #livsstil #Norge #matglede #helse #hjemmelaget #matfrabunnen #tips #romjul #bilde #jul #nyttår #2017 

 

 

21 kommentarer

Siste innlegg