Sunne havrepletter til frokost og insulinpumpe-eksamen på fredag 13.

Hei!

Da var det helg igjen, utrolig hvor fort tiden bare flakser avgårde! Idag har jeg og mannen min bestått insulinpumpe eksamen på selveste fredag 13. (!) Det gikk veldig fint, heldigvis, til tross for svært lite søvn inatt. Vesla sitt blodsukker begynte plutselig å stige rundt kl. 23 på kvelden igår, og  vi satte ekstra insulin dose via pumpen, men da vi målte igjen kl 00.30 var blodsukkeret steget enda mer! Vi ble ganske bekymret og koblet fra pumpen for å sjekke om den fungerte, men alt virket ok, så vi  satte enda en dose med insulin.  Neste gang vi målte ca kl 01.30 var blodsukkeret gått litt ned, men fortsatt høyt så vi måtte gi mer insulin og slik fortsatte hele natten…! Så fredag 13. startet ikke så bra, egentlig.  Idag virker heldigvis alt bra med pumpen etter at vi skiftet  nål og slange, dette må gjøres ca annenhver dag.  Men Vesla er foreløpig ganske så fornøyd med pumpen, selv om hun synes det svir litt innimellom. 

Nå skal vi straks i gang med taco forberedelser, stort sett hver fredag er det nemlig taco dag her i huset!

Ha en fin ettermiddag og helg!

 

 

Havrepletter

(ca 10 stk)

 

100 gram økologiske havregryn

100 gram fint spelt mel

2-3  økologiske egg

ca 4 dl melk, eller annet alternativ feks, mandel eller kokosmelk

1 ss kokosolje

1 ss sukrin gold

1 ss vaniljepulver

1 ts kanel

1 liten knivspiss med maldon salt

 

Visp sammen ingrediensene og varm en stekepanne eller ei takke og stek små litt tykke pannekaker på begge sider. Når  den våte siden som er opp begynner å tørke litt på pannekaken er det på tide å snu den.

Da er de klare for å nytes!

Håper det smaker <3

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #havreplett #sunt #godt #lavkarbo #helg #fredag #mamma #mammablogg #Norge #diabetes #insulinpumpe #barn 

24 kommentarer

Siste innlegg