Diabetes 24/7, dag og natt!

Hei!

Diabetes er en 24/7 jobb.

Du kan ikke ta ferie fra det, du må for alltid leve med denne tilstanden. 

Etter at datteren min har fått denne diagnosen i en alder av  9 år har vi virkelig fått tilværelsen snudd på hodet.

Det er mye jobb for foreldre til diabetes-barn, men den det er aller mest jobb for er barnet selv som faktisk skal leve med diabetes hele livet sitt.

Han eller hun skal leve med denne sykdommen i barneårene hvor en er høyt og lavt, i tenårene og hormon-rush, som ung voksen som flytter for seg selv, og som voksen og kanskje ansvar for egne barn osv, osv.  

 

Så hvordan blir fremtiden for en diabetiker? Legene sier det er få begrensinger  og at en kan leve “helt normalt” med diabetes, en kan jobbe innen de aller fleste yrker, ja, nesten da, ikke pilot eller  dykker for å nevne noe…… 

Det kan nemlig være problematisk for personer med diabetes å ha yrker hvor lavt blodsukker kan medføre risiko for egen eller andres liv og helse…. og det kan jo faktisk gjelde en del yrker…..

Og hvor lett er det å få en jobb når en har diabetes?

Det kan fort bli en del fravær både på skole og jobb da blodsukkeret svinger og en blir dårlig pga dette…Det er jo ikke så uvanlig at formen til en med diabetes er svingende, for å si det sånn…

Det er mange bekymringer som følger med en diabetes diagnose.

Jeg prøver nå altså å bli “ekspert” på diabetes gjennom denne boken.

Da blodsukkeret til Vesla har vært relativt stabilt forrige uke, og jeg tenkte kanskje litt for fort at dette var jo “piece of cake” så var det nok nettopp det som var feilen, det ble for mye søtt i helgen, lite søvn pga svingende blodsukker om natten,  ikke helt i form pga en forkjølelse, og insulin- pumpen sluttet å gi insulin midt på natten.  

Så det var mange uheldige omstendigheter.

Blodsukkeret steg i takt med at jeg ga ekstra doser med insulin via pumpen.

Men det hadde ingen effekt.

Blodsukkeret steg og steg og og timene gikk  fort, vi målte ca hvert 40. minutt, tilslutt måtte jeg trekke opp insulinpennen og sette insulin på “gamle måten”.

Da begynte blodsukkeret langsomt men sikkert å synke.  

Vesla stakkar, tørstet og løp på do hele natten, urinen ble sjekket for ketoner  via urin-stix og heldigvis var alt normalt.  

En må alltid sjekke urinen for ketoner (som er tegn på syreforgiftning) når blodsukkeret er over 15 mmol/L  i et par timer, det står nemlig i denne boken..!  

 

Det er gode perioder og dårlige perioder med diabetes som det er med alt igrunn, en må bare huske på at det vil snart bli en god periode igjen, snart……!

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mamma #mammablogg #helse #diabetes #barn #familieogbarn #sykdom #livet #hverdag #bilde #uken #uke #helg #Januar #vinter

26 kommentarer

Siste innlegg