Hei!
Hønsefrikasse er sunn og god gammeldags husmannskost – og ikke minst rimelig! Skal du invitere mange til middag så er dette smart å lage. Hønsekjøttet kan kokes, avkjøles og kjøttet plukkes av, skjæres i terninger og fryses ned, en dag du har god tid, for har du ferdigkokt hønsekjøtt tar det faktisk bare ca 30 minutter å lage hønsefrikasse!
Hønsekraften som er i vannet hønen er kokt i, må du ta vare på, den er virkelig gull verdt! Dette kan brukes til sauser og supper senere. Jeg har silt hønsekraften og kokt det inn til en konsentrert kraft som jeg heller over i små isbit-former og så fryse ned til senere bruk. Kjempegodt og så mye sunnere enn å kjøpe ferdig hønsekraft eller buljong på butikk.
Ha en fin dag videre!
Hønsefrikasse
(6-8 porsjoner)
1 løk
2 fedd hvitløk
ca 3 kg frossen høne
vann som dekker hønen
2 gulrøtter
salt etter smak
pepper etter smak
3 stk laurbærblader
(kok alt dette i ca 3 timer)
3 ss smør
3 ss speltmel
ca 6 poteter
2 gulrøtter
ca 15 cherrytomater
ca 150 gram sellerirot
smak til med salt
smak til med pepper
1 ts gurkemeie
saft av 1/2 sitron
2 dl matfløte
Start med å legge frossen eller tint høne i en stor gryte og dekk med vann.
Skjær opp to gulrøtter og en løk og ha oppi gryten sammen med laurbærblader.
Sett på lokk og la det koke ca 3 timer til kjøttet er mørt (det vil ta lengre tid om kjøttet er frossent).
Når kjøttet løsner fra lårbeina er kjøttet ferdig kokt.
Løft hønen opp fra gryten og legg på et fat. La kjøttet avkjøles før du håndplukker alt kjøttet av.
Kjøttet kan avkjøles helt og fryses til senere bruk, eller du kan fortsette med en gang å lage hønsefrikasse.
Sil hønsekraften i en gryten, denne kraften er gull verdt!
Du trenger ca 1 liter av vannet/ hønsekraften til å lage hønsefrikasse.
Finn frem en gryte til, og smelt smøret og bland/visp inn melet. Tilsett litt og litt av hønsekraften til en tynn saus.
Skrell og skjær opp grønnsakene og ha det oppi sausen. La det koke til de er møre.
Del hønsekjøttet i terninger / mindre biter og ha det i sausen.
Tilsett mer hønsekraft visst det trengs.
Rør tilslutt inn matfløte og saft av sitron.
Smak til med salt og pepper.
Da er maten klar for servering!
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #mamma #mammablogg #fredag #oppskrift #tips #hverdag #helg #hønsefrikasse #middag #tips #bilde #foto #familie #billig #sunt #lørdag #søndag
Hønsefrikasse er fantastisk godt
Det fikk jeg lyst på, men det blir indisk her
med kylling da 
Nammmm..ser nydelig ut..og høres så lett ut når du skriver…aldri lagd dette..men er ikke så glad i kylling og høns..men bedre som frikase en tørt..Det er det..:-) Flott tips!
Så godt det så ut!
frodith: Ja sant det er! Hønse kjøtt er kjempegodt når det kokes slik som dette :)) Godt med indisk mat også :)) Kos dere <3
dvergpinschere i mitt hjerte: Ja hønse kjøttet blir skikkelig mørt og godt når det tilberedes på denne måten. Kjempegod mat! Tusen takk <3<3<3
elisebr: Tusen takk <3 Dette er kjempegodt!
Mmmm det ser deilig ut!
Ingen skal kimse av god gammeldags norsk bondekost. God helg.
Å nam – det pleide mamma å lage da jeg var liten……. hmmm – må vel kunne lages….<3
Det så nydelig ut:)
linesmat: Tusen takk <3
Margrethe: Ja dette er god mat <3
Ingrid: Ja dette er sunn og kjempegod mat <3
Selvendringsprosjekt: Tusen takk <3
Hvor har du fått kjøpt høns da?
morsmiddag: Kjøpte frossen høne på Rema 1000.
Jeg har ikke sett en høns i butikken siden 2011, så da har de skjedd et mirakel
Da skal jeg kjøpe, har savnet det. Gleder meg 
Hvilke bydel bor du i?
morsmiddag: Fyllingsdalen. Fant frossen høne på Rema 1000 ved Oasen. :))
Tanks :-)))))
morsmiddag: :)))