Brasiliansk middag på bordet: baconsurret kylling med grønnkål, bønner og ris

Hei!

Dagens middagstips er baconsurret kylling med grønnkål, brune bønner og ris – en sunn og god middag. Både bønner og ris er typisk hverdagsmat i Brasil. Dette er en deilig middag både for store og små!

Ønsker deg en flott dag!

🌺

Baconsurret kylling med grønnkål, bønner og ris

(4 porsjoner)

 

500 gram Kyllinglårfilet

ca 250 gram bacon

 

 1 pose grønnkål

litt maldon salt

litt pepper

1 presset hvitløk fedd

1 ss olivenolje

 

økologisk ris for 4 porsjoner – 1 liten porsjon ca  =  ca 15 gram kh

 

2 pakker økologisk sorte bønner (tilsammen ca 600 gram) – 13 gram kh per 100 gram bønner

litt maldon salt

litt pepper

1 presset hvitløk fedd

1 ss mateddik

🌺

Start med å koke ris etter anvisning på pakken.

Skyll i kaldt vann bønnene og ha de i en liten kasserolle. Kok på middelshøy varme sammen med 1,5 dl vann, litt salt og en presset hvitløk  mens du rører innimellom.

Rull en rå baconskive rundt hvert kyllingstykke og stek i en stekepanne (trengs ikke salt  da baconet er ganske salt og smakfull). La de steke på middelshøyvarme i ca 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt (ca 15 min på hver side).

Legg grønnkålen i en stekepanne  i 1 dl vann, litt salt, litt pepper,1 presset hvitløksfedd og 1 ss eddik, stek grønnkålen til den er helt myk ( ca 10 min).

Da er middagen klar for servering!

Håper det smaker 🙂

🌺

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #middag #Brasil #sunt #godt #familie #billig #mattips #mamma #bilde #foto #uke #onsdag #hverdag #helg #vinter #februar #kylling  #bønner #ris #grønnkål

 

 

20 kommentarer

Siste innlegg