Hei!
Det har vært litt stille fra meg noen dager nå, jeg har vært syk store deler av uken, men er ganske bra nå heldigvis! Igår var vi for første gang på diabetestreff, det var veldig kjekt å få være med på.
Men over til overskriften; det var spennende å lage egenprodusert ost, men det var ikke så vanskelig som jeg først trodde!
Mascarponeost brukes når du skal lage Tiramisu eller ostekaker og desserter. Det var overraskende lett å lage og du trenger kun to ingredienser!
Ha en fin søndag 💗
Mascarponeost
5 dl kremfløte
1 ss saft av en sitron
mat-termometer
ca 3 stk kaffefilter eller et tørkle/ osteklede til å sile osten.
Start med å varme kremfløte i en tykkbunnet kasserolle (ha mat-termometer oppi) til 85 grader, viktig at du rører hele tiden og at kremfløten ikke koker.
Tilsett sitronsaften mens du rører.
Etter noen minutter begynner den å tykne.
Den er ferdig når den tykner litt og dekker baksiden av en skje.
La den avkjøles før du heller den over i et osteklede eller kaffefilter ( som jeg brukte) og legg kaffefiltrene oppi en sil over en skål så vil osten tykne videre og dele seg til ost og myse, la det stå i kjøleskapet under denne prosessen.
Selve osten ligger igjen i kaffefiltrene og mysen drypper ned i skålen.
Hele denne prosessen vil ta minst 12 timer.
Når all mysen har dryppet av er osten ferdig.
Men det er verdt ventingen da du tilslutt har en egenprodusert og kjempegod mascarponeost!
Håper det smaker 💗
#spisogspar #blogg #matglede #helse #hverdag #helg #søndag #tips #mandag #mascarponeost #hjemmelaget #oppskrift #matfrabunnen #bilde #foto #mars #vår #vinter #mamma #mat
Ser jo nydelig ut!
Victoria Larsen: Tusen takk <3 Kjekt at du synes det 😀
Naminam… ser jo veldig fristende ut :)) I tilfelle du ikke fikk det med deg la jeg igjen en kommentar i forrige innlegg .. du pleier jo svare..hehe… må ikke det altså … Klem <3
annebe: Tusen takk 🙂 Veldig kjekt å lage ost selv :))) Ja det må jeg sjekke, var ikke meningen å ikke svare! God klem til deg <3
Du er rå på mat, klarer å lage mye med lite 🙂
frodith: Tuuuusen takk 🙂 Det var kjekt å høre 😀
wow så kjekt å vite 😀
Imponerende!!!!!
Janne: 😀
Marta: 😀