Hei!
Med en diabetiker i hus som er ganske kresen har jeg lært meg noen små triks som gjør kaker og desserter litt sunnere og samtidig bevare den gode smaken. Jeg har begynt å blande sukrin og sukker for å få en bedre smak. Jeg er ikke veldig glad i sukrin smaken, da jeg synes den er veldig “kunstig”. Men tilsetter jeg litt sukker sammen med feks sukrin gold så smaker det såååå mye bedre, det anbefales Og du får redusert litt på sukkeret samtidig og dermed en mye sunnere kake! For å gjøre kaken enda litt sunnere kan du lage mascarpone osten selv, men da må du være tålmodig, da det tar minst en dag den skal godgjøre seg i kjøleskapet før den er klar til bruk!
Ha en flott mandag videre!
Banankake
(ca 12 kakebiter i en liten langpanne)
75 gram økologisk hvetemel
75 gram havremel
50 gram mandelmel
2 økologiske egg
80 gram smør
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
60 gram sukrin gold
20 gram økologisk sukker
ca 250 -300 gram bananer
2 ss gresk yoghurt
Glasur
ca 200 gram mascarpone eller annen smørost oppskrift på mascarpone ost finner du HER
1/2 dl melis
1/2 dl sukrin melis
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha smør, sukker og sukrin i en bolle rør det godt sammen.
Rør så eggene inn.
Sikt mel, bakepulver, kanel og vaniljesukker inn i smørkremen.
Rør inn mandelmelet.
Skrell og mos banane med en gaffel og vend det inn i røren sammen med gresk yoghurt.
Hell kakerøren over i en liten langpanne eller en form (feks en form stor nok til en Lasagne) ikledd bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden.
Lag glasur ved å mikse kremost, sukrin melis og melis. La den være romtemperert så smører du på den avkjølte banankaken.
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #sunt #godt #hverdag #helg #mandag #uke #foto #bilde #mamma #mammablogg #hjemmelaget #matfrabunnen #dia #lavkarbo #banankake #kake
Ser kjempe godt ut
– Ha en god mandag!
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk
Mmmmm Banankake er kjempegodt – og lurt det med sukker – som du skriver om
Jeg har ikke brukt krem på den men dette må jeg nok prøve 
Ha en flott dag!
Flott tips! godt man finner løsninger!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :))
Etdiktomdagen: Ja det er kjempegodt <3 Ja da slipper man den metalliske sukrin smaken ;))
Så godt ut! Elsker kake med med krem på topp <3
Siri Kolstad: Tusen takk <3 ja den ble kjempegod :))
Ååååååå, banankake!!
frodith:
Ja det er kjempegodt :))
Dette så kjempe godt ut! Må nok prøve denne en gang! =)
foodislovefoodislife: Tusen takk <3 Ja den ble kjempegod :))
Du lærer deg nok mange slike små og store triks….
Var lurt å blande sukker og sukrin, for jeg er enig med deg at jeg ikke liker den sukrin smaken…
De kakene så nå riktig så lekre og gode ut!
maiken: Tusen takk
Ja det ble mye bedre smak når en blander sukker og sukrin ;))
Banankake har vært favoritt kake her i huset. Din variant er både sunn og spennende. Kanskje jeg prøver meg på den?
tepausen.blogg.no: Tusen takk <3 Ja det er veldig godt med banankake :))
Mmm det må jeg prøve
Iselin Renée: Tusen takk <3 Ja det anbefales, ble kjempegod :))