Hjemmelaget supersunn paibunn

Hei!

Denne bunnen er enda mer sunnere enn den forrige jeg la ut her på bloggen.  Denne pai-bunnen inneholder MYE MINDRE FETT som er jo vel og bra og den gav heller ingen høye blodsukre senere på dagen heller som fettrike måltider ofte har en tendens til. Paibunnen ble virkelig kjempegod på smak, familien sa de faktisk foretrakk denne bunnen iforhold til vanlig paibunn som har en  mer crispy konsistens. 

Ha en super onsdag!

Pølse-pai med sunn pai-bunn

(8 stykker)

2 dl fint hvetemel eller speltmel

1 1/2 dl havremel

50 gram smør i terninger, romtemperert

1 1/2 dl l(halv boks) ett kesam

ca 1/2 ts salt

ca 2-4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)

 

Bland ingrediensene i en bolle jobb med deigen til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Kjevle deigen ut til en tynn sirkel og legg den over en pai form eller kakeform. prikk med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt.

Ta den så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellet.

 

Fyll

4 egg

1 og 1/2 dl kesam (halve boksen)

1 dl melk

1 ts salt

4-6 stk pølser feks kylling-grillpølser

ca 8 stk cherrytomater

1 sjalottløk, finhakket

litt gressløk, klippet

revet hvitost (tilslutt)

 

Bland ingrediensene sammen og hell de oppi pai-skjellet.

Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett paien nederst i stekeovnen og stek  på 200 grader til den begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).

Server gjerne paien med en salat til.

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #fitness #sunt #godt #bilde #foto #hverdag #helg #pai #paibunn #oppskrift #tips #middag #lunsj #mamma #familie #vår #april

 

 

 

 

 

20 kommentarer

Siste innlegg