God søndag!
Her kommer en oppskrift på deilige jordbærmuffins som smaker helt nydelig med en frisk og syrlig lime ostekrem på toppen. Disse smaker utrolig godt – anbefales! Visst du vil redusere på sukkeret kan du enten bytte ut sukker med sukrin, husk bare på at sukrin er dobbelt så søtt som sukker. Eller du kan bruke en blanding av sukker og sukrin (se oppskrift).
Kanskje dette kan være noe å kose seg med på 17.mai også?
💗
Jordbærmuffins
(ca 12 stk)
4 dl fint speltmel (valgfritt)
2 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl smeltet smør, eller romtemperert mykt smør går også greit.
2 dl råsukker (eventuelt sukrin gold for å redusere litt på sukkeret, eller halvere sukermengden: feks 0,5 dl sukrin og 1 dl sukker)
3 egg
100 gram marsipan
ca 12 jordbær ( + litt kanel og råsukker til å dyppe jordbærene i (kan sløyfes), og strø gjerne over på toppen også før steking)
Topping
200 gram phiadelphiaost (eller Tines Naturell laktosefri kremost)
ca 1/2 ts fin raspet skall av lime (etter smak)
ca 3 ss melis (etter smak)
Ferske mynte blader til dekor
Sett stekeovnen på 200 grader.
Start med å blande mel og bakepulver.
Tilsett smør, sukker, egg og fin hakket marsipan.
Rør godt sammen, bruk gjerne en mikser.
Fyll formene ca halvfulle med røre.
Vask jordbærene og fjern de grønne bladene. Visst du vil kan du dyppe de i kanel og sukker og stikk de ned i muffinsrøren, en i hver form, men de er også gode som de er i muffinsene.
Sett i ovnen til steking i ca 10 – 15 minutter, ikke stek de for lenge da de kan fort bli tørre. Sjekk med en kakestikke om de er ferdige, henger det litt smuler igjen på kakestikken er de ferdige.
Når de er ferdige er det viktig å avkjøle de før du tar toppingen på.
Bland kremost, raspet limeskall og melis med en mikser. Tilsett melis og lime etter smak.
Ta kremen til toppingen i en sprøytepose og lag små topper på muffinsene. Pynt gjerne med blader av mynte eller sitronmelisse.
Håper det smaker!
💗
#helg #fredag #muffins #jordbær #mat #hverdag #bilde #blogg #spisogspar #matglede #helse #hjemmelaget #tips #hverdag #helg #søndag #mamma #matfrabunnen #april
Det så og hørtes mega godt ut…flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3
Ååå, jeg blir så godtesugen 😛
frodith: Haha, takk, takk 😀
mmm, skulle gjerne hatt en nå med det samme…. Den toppingen høres også veldig god ut.
maiken: Tusen takk 🙂 ja toppingen er veldig god, tror jeg vil lage disse til 17.mai 🙂
De så veldig god ut 🙂
Iselin Renée: Tusen takk, ble veldig gode 😀