Sukkerfri minipavlova til 17.mai

Hei!

Disse minipavlovaene er sukkerfri og smakte helt nydelig sammen med krem og friske bær. Jeg har funnet inspirasjon for denne oppskriften hos Diabetesforbundet som har mange gode oppskrifter for de med og uten diabetes. Dette ble sukkerfri kos hos oss idag, og skal absolutt lages igjen! Jeg ser for meg at disse passer perfekt til 17.mai!

Mini pavlova

(ca 8 stk)

2 eggehviter

50 gram sukrinmelis

1/2 ts maizena

1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

 

Topping

2 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

søtning etter eget ønske

blåbær

bringebær

 

Sett stekeovnen  på 120 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

bland maizena og bringebæreddik/ hvitvinseddik og hell det oppi marengsen, bland det forsiktig inn.

Kremen skal være tykk, luftig og glatt.

Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut 8 sirkler, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.

Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).

Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli brune på toppen. Når de er helt stive og tørre er de ferdige.

Avkjøl de på rist.

Pisk kremfløten og smak til med ønsket søtning.

Rett før servering topper du stivpisket krem og friske bær og /eller revet sjokolade på minipavlovaene.

avslutt gjerne med et dryss av melis.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

#spisogspar #blogg #blog #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #17mai #matfrabunnen #sukkerfri #lavkarbo #diett #sunt #kos #helg #hverdag #mamma #bilde #pavlova #minipavlova #diabetes #fredag #lørdag #søndag #foto

 

16 kommentarer

Siste innlegg