Hei!
Denne panna cottaen fikk terningkast 6 av ungene mine! Jeg har pyntet med blåbær på toppen så vi får fargene rødt, hvitt og blått – dette er absolutt en dessert verdig for 17.mai 😀
Panna cotta med bringebærsaus
(4 porsjoner)
2,5 dl melk eller fløte, med fløte blir det mindre karbohydrater
3 dl gresk yoghurt fra Lindahl
1 vaniljestang (frøene) eller 2 ts vaniljepulver
3 ss sukrin melis
3 gelatinplater
Bringebærsaus
200 gram frosne bringebær
3 ss sukrin melis
Legg gelatinplatene til bløt i en mugge med kaldt vann.
Ha melk i en kasserolle sammen med frø fra vaniljestangen (eller vaniljepulver) og sukrin.
Varm opp til kokepunktet mens du rører.
Sett det tilsides litt, mens du tar gelatinplatene opp fra vannet og klemmer vannet ut av de.
Visp de bløte gelatinplatene inn i den varme melkeblandingen til de er helt oppløste.
La dette stå og avkjøles litt før du visper inn gresk yoghurt.
Hell så panna cottaen over på glass og sett i kjøleskapet. Det vil ta ca 2-3 timer til de er stivnet.
Lag bringebærsaus
Varm bringebær i en kasserolle sammen med sukrin. La dette koke opp.
Ha bringebærene over i en sil og sil ut sausen i en skål. Ha det over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok igjen, og sett det så til avkjøling.
Når panna cottaen er stivnet har du bringebærsausen på toppen og pynter gjerne med blåbær eller andre bær.
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #helse #mat #dessert #pannacotta #tips #17.mai #lavkarbo #helg #mai #fest #lørdag #hverdag #mamma #familie #bringebærsaus
de så gode ut 🙂
Det så veldig godt ut. Så godt at jeg fikk lyst til å prøve og lage det selv 🙂
Pernille: Tusen takk <3 Håper du liker de 😀
Sandra Marie: Tusen takk <3
så kjempegodt ut!
Tusen takk ?
Så fin og god den så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk 😀 Det ble kjempegodt 🙂
Kjempe flott tips..så et tips på tv i går eller i dag..med en sånn dessert..med gele og sånn her..og lagd lagvis som et flagg..kjempe stillig..jeg har ikke tolmodighet til sånne ting jeg…hhihi.men er lekkert!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk 😀
Pannacotta er kjempe godt, og disse så utrulig gode ut 😀
Jeanett Michelle: Tusen takk <3 Ble kjempegode <3