Slik lager du salte kjeks selv!

God fredag!

Så står helgen for døren og kanskje jeg kan friste deg med salte kjeks til helgekosen? Saltekjeks hører med til sene sommerkvelder hvor en kan kose seg med kjeks, ost og vin. Det er virkelig ingen heksekunst å lage slike kjeks selv. Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også. Jeg har her  prøvd meg frem med forskjellige smaker og toppinger som hvitløk og persille, sesamfrø og valmuefrø. De ble kjempegode og passer perfekt  til ost og vin kveld! 

Salte kjeks

(ca 40 kjeks)

6 dl økologisk hvetemel

ca 2 dl kaldt vann

1 ss olivenolje

1 ts  maldon salt

 

4 smaks-toppinger:

havsalt og olivenolje

2 fedd hvitløk  presses i hvitløkspresse og blandes med 1 ss olivenolje, persille og salt.

havsalt, olivenolje, og sesamfrø

havsalt, olivenolje og valmuefrø

 

Elt sammen deigen og sett den kjøleskapskaldt i plast i 20 minutter.

Kjevle deigen ut, den må være tynn (jo tynnere jo mer crispy)  og stans ut små sirkler eller kvadrater om du ønsker det.

Pensle over med litt olivenolje og dryss salt over eventuelt ha annen smaks-topping på.

Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader  (over og under varme) nederst i ovnen  i ca 15 minutter til de  er gylne.

Avkjøl på rist så blir de mer crispy.

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine- 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #matglede #kjeks #hjemmelaget #helg #saltekjeks #helse #oppskrift #tips #fredag #lørdag #juni #sommer  #bilde #foto

6 kommentarer

Siste innlegg