Nektarin kake

Hei!

Idag fikk jeg så lyst til å bake, og da jeg oppdaget at vi hadde 3  stk nektariner  på kjøkkenbenken som begynte å bli ganske så modne, fikk jeg lyst å lage en kake med nektariner! Man tar det man har, hehe!  Nektariner er jo så godt og kaken ble kjempegod med sukker og kanel på. Og jeg som tenkte vi skulle ha kaken til senere idag, vi skulle bare prøvesmake litt på den, og nå er kaken spist opp! Den er forresten kjempegod med vaniljeis til!

Nektarin kake

(kakeform: 20 dm)

110 gram smør

1 1/2 dl brunt råsukker

2 økologiske egg

2,5 dl speltmel

1 ts bakepulver

2 ss gresk yoghurt

 

Rør sammen brunt sukker og smør til en smørkrem.

Tilsett ett egg om gangen og rør godt.

Sikt speltmel og bakepulver i røren vekselvis  med yoghurten.

Rør sammen.

Hell røren i en smurt form.

Skrell og vask nektarinene og skjær skiver  rundt nektarinstenen.  Legg nektarin skivene utover kakerøren og strø over med kanel og sukker.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 30- 40 minutter (dette vil variere fra ovn til ovn)

Sjekk med en kakestikke om den er ferdig. 

Server kaken med vispet krem, vaniljeis eller vaniljekesam.

Håper det smaker!

 

God lørdag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #kake #nektarin #nektarinkake #helg #jverdag #lørdag #bergen #sommer #juni

18 kommentarer

Siste innlegg