Hei!
Ny uke og nye muligheter! Idag deler jeg en oppskrift på polarbrød som jeg synes smaker sååå mye bedre enn de i som selges i butikk. Når du lager de selv slipper du også mange skumle tilsetningsstoffer og det er jo et stort pluss, ikke sant? Istedet for raffinert hvitt sukker (som mange omtaler som gift for kroppen) har jeg brukt honning. Av denne oppskriften får du ca 20 polarbrød. Polarbrødene kan fryses, og lett tines opp på kjøkkenbenken (tines på 30 minutter) når en har lyst på. De smaker kjempegodt og er super matpakke mat!
Polarbrød
(ca 20 stk)
550 gram fint spelt mel (beregn litt ekstra mel til utbaking)
400 gram havremel
1/2 pose tørrgjør
2 ss honning
1 ts havsalt
ca 6 dl melk (lett varmet, ca 30 grader)
1 dl nøytral matolje (feks soya eller rapsolje)
(Stekes på 225 grader.)
Start med å blande det tørre sammen.
Ha gjæren oppi og lett varmet melk, honning og matolje, deigen skal være ganske våt.
La deigen gå i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter før den skal heves på et lunt sted i ca 1 time.
Del så deigen i to deler og hver deig i ca 10 mindre deler som du ruller til små boller.
Trykk, eller kjevle de flate, ca 1 cm tykke. Legg de på en stekeplate ikledd bakepapir, trykk små huller i deigen med en spisepinne eller lignende, og la de etterheve i ca 15 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Stekes midt i ovnen i ca 7- 10 minutter, lurt å følge med da de ble stekte fort!
Når de er ferdige legg de på rist for avkjøling under et kjøkkenhåndkle så de holdes myke.
Vil du fryse de ned bør du vente til de er helt avkjølte, så kan du pakke de inn i plast og legge de i fryseren.
Håper det smaker!
#polarbrød #mat #blogg #hverdag #foto #mandag #sommer #trening #helse #matglede #tips #søndag #hjemmelaget #oppskrift #bilde #foto #mamma #hverdag #helg
Disse ser nydelige ut!
Så nydelige og gode de så ut!
<3 Elsker polarbrød med Italiensksalat og skinke! 
Har inntrykk av at det er mange som er glad i polarbrød
Jeg har spist det EN gang 
frodith: Haha, ja det var ikke så mye :))
elisebr: Tusen takk <3 Ja det er sikkert veldig godt med italiensk salat og skinke til! Fikk lyst på det nå, takk for tips
Victoria Larsen: Tusen takk <3
De så perfekt gode ut, håper på badeturer snart.. da hadde det vært kos å hatt med noen slike :)) Fin dag videre <3
annebe: Tuuusen takk, snille deg
Ja disse er nok kos å ha med seg på badeturer og piknik :)) Ha en flott dag videre <3
De så helt perfekte ut
nam nam<3
hmm, denne oppskrifta må eg teste! Må jo være geniale å ha med seg på roadtrip. Takk for oppskrift
Det hadde eg satt stor pris på 
Eg har forresten ein spørsmålsrunde på bloggen min! Er det nåke du lurer på i fra året mitt i USA, så må du bare spør
Ida: Tusen takk <3
Baketerapi: Tusen takk <3
Ser så utrolig godt ut
Tror jeg må teste med honning og kanskje havregryn
Takk for tips, flinkesen <3
Disse må jeg bare teste ut. Tusen takk for nok et nyttig tips
Dette ser fantastisk ut!
Dette skal jeg prøve!
Hvor lenge holder de seg ferske ?
Tenker å bake til å ha med på en roadtrip, og ønsker ikke at de skal begynne å mygle :p
Ida: vanskelig å si, Har ikke prøvd, pannekakene blir alltid spist opp raskt her :)) er jo best ferske, men kan nok lages kvelden før og oppbevares i plast til dagen etter. Kanskje lurt å ha de i kjøleskap…!
Kjekt med road trip da, God tur 
Kari Elisabeth Solum: Ja det anbefales, de er så gode
ladyaugust: Tusen takk, snille deg <3 Ja disse er så gooooode :))