God fredag!
Det ble jammen en pai idag også, men idag ville jeg prøve noe nytt: nemlig taco-pai! Jeg så for meg at dette ville bli godt, og det ble det virkelig også! Paien ble kjempegod og vi hadde deilig tilbehør som mangosalat, creme fraishe og guacemole. Pai smaker like godt dagen etter og er supert i lunsj-boksen!
Taco pai
(2 paier, 16 stykker)
4 dl fint hvetemel eller speltmel
3 dl havremel
250 gram smør i terninger, romtemperert
3 ss kesam, lett
ca 1/2 ts salt
ca 4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)
Bland ingrediensene med hendene eller en sleiv i en bolle, og jobb med deigen til du har en glatt og fin deig.
Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.
Sett stekeovnen på 200 grader (varmluft, er best egnet når du steker begge paiene samtidig).
Dele deigen i to like store deler. Kjevle deigene ut til en tynn sirkel og legg de over hver sin pai form eller kakeform. prikk med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i 10 -15 minutt.
Ta de så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellet.
Fyll
ca 7 økologiske egg
ca 3 dl kesam, lett
ca 2 dl melk
ca 1 ts maldon salt
taco krydder
2 pakker kjøttdeig
eventuelt grønnsaker som paprika (valgfritt)
revet hvitost , etter smak (tilslutt)
Stek kjøttdeig og bland inn taco krydder etter anvisning på pakken. Ha kjøttdeigen over i paiskallene. Ha eventuelt grønnsaker oppi også.
Bland i en bolle egg, kesan, melk og salt sammen og hell eggeblandingen oppi pai-skjellene.
Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).
Sett en pai nederst i stekeovnen og den andre midt i ovnen. Bytt om etter ca 15 minutter. Stek på 200 grader til de begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).
Paiene nærmer seg ferdige når eggeblandingen har stivnet og begynner å bli gyllen. Paiene kan også fint stå i varm stekeovn (avslått) med ovnsdøren åpen for å bli enda mer crispy.
Server gjerne med salat, taco-chips, guacemole og creme fraishe til paien.
Håper det smaker!
God helg!
#spinatpai #spisogspar #blogg #hverdag #mat #matglede #helse #tips #middag #lunsj #kos #hverdag #helg #tips #tacopai #taco #fredag #bilde #foto
Det der så jo bare lekkert ut… skikkelig partystemning… God helg til deg også <3
Dette har jeg ikke prøvd før, men skal helt klart legge det til i mitt repertoar.
ville droppet egg
når vi lager tacopai så bruker vi paibunn, tacokjøttdeig,mais,ost
også har vi salat,drømme,guac og salsa ved siden av
Ahah..det var jo lurt..og man kan jo bruke restene til en pai dagen etter…smart…flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: ja det er sant, lurt tips det ja, det hadde ikke jeg tenkt på, tusen takk
Anonym: Takk for tips :))
Thomas Frydenberg: Ja dette ble kjempegodt og skal lages igjen
annebe: Hihi, tusen takk :)) Ja dette ble kjempegodt :)) <3
Det så godt ut!
Så nydelig og god den så ut!
Elsker pai!
Ønsker deg og dine en fin helg
<3
Tusen takk ? ja pai er så godt! håper du og dine har en nydelig helg ?