Hei!
Jeg hadde 3 eggehviter igjen etter vaniljeis-lagingen på søndagen, og siden jeg ikke er for å kaste mat kom jeg på at jeg kunne lage minipavlova med eggehvitene! Pavlovaene inneholder maizena (1 ts) og er sukkerfrie så de inneholder lite karbohydrater. Jeg toppet de med krem og bringebær og multer (multene var rørt med sukrin melis for å gi en søtere smak) som også inneholder lite karbo så alt i alt inneholdt dette så lite karbohydrater at datteren min med diabetes 1 ikke trengte tilførsel av insulin og da kaller jeg disse for lavkarbo minipavlova ;D
Lavkarbo minipavlova
ca 10 stk
3 eggehviter
70 gram sukrin melis
1 ts maizena
1 1/2 ts hvitvinseddik
Topping:
3 dl kremfløte
bær (feks multer, blåbær, bringebær)
1 ts vaniljepulver
sukrin melis dryss
Sett stekeovnen på 120 grader (over og under varme)
Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.
Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.
Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.
Bland maizena og bringebæreddik/ hvitvinseddik og hell det oppi marengsen, bland det forsiktig inn.
Kremen skal være tykk, luftig og glatt.
Ha marengsen i en sprøytepose med stor tipp og sprøyt ut ca 10 fylte sirkler, den ytterste kanten på sirklene skal være litt høyere, slik at det blir plass for kremen etterpå stekingen.
Stek minipavlovane nest nederst i stekeovnen i ca 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).
Legg gjerne et bakepapir over de visst de begynner å bli brune på toppen. Når de er helt stive og tørre er de ferdige.
Avkjøl de på rist.
Pisk kremfløten og smak til med ønsket søtning.
Rett før servering topper du med stivpisket krem og friske bær på minipavlovaene.
Avslutt gjerne med et dryss av sukrin melis.
Håper det smaker!
#spisogspar #lavkarbo #blogg #matglede #tips #minipavlova #lavkarbo #sukkerfri #lavkarbopavlova #Mat #dessert #tips #oppskrift #matfrabunnen #sukrin #august #uke #livet #hverdag #helg #tirsdag #sommer
Også med MULTER på 🙂 Helt fantastisk <3
Ååååå molte elsker molte. Dette ser kjempe godt ut
frodith: Hihi, tusen takk <3 Ja dette ble utrolig godt! :))
Danian. Gutteblogger: Ja dette ble kjempegodt :))
Det så godt ut (:
Lilli: Tusen takk <3 De ble veldig gode :))
Det så godt ut! Mange fristende oppskrifter her på bloggen din:-)
Marianne: Tusen hjertelig takk, veldig kjekt å høre <3
Mmm! Dette så godt ut 🙂
Camilla: Tusen takk <3 Ble kjempegode :))
Det så utrolig godt ut, dette må testes 🙂 Ha en fin kveld 🙂
Nå ble jeg veldig godtesyk..hihih..nammm..seer og høres så godt ut..flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Hihi, ja de ble kjempegode og kan nytes med god samvittighet :)) Tusen takk <3
Stine Sophie Lundsrud: Tusen takk <3 En flott kveld til deg <3
De her så helt himmelske ut! <3
Selges vitvinseddik på alle butikker,og gir det noe smak?😀
Aina: Ja selges på dagligvarebutikk, gir ikke noe smak, kan også bruke bringebæreddik, tror det selges på Meny. 😀
Tessa Bennett: Tusen takk <3