Hei!
Så var det helg igjen, og neste uke starter hverdagen igjen, noe jeg faktisk ser litt frem til nå, etter en laaaaang ferie 🙂
Sist helg laget jeg sukkerfri (lavkarbo) vaniljeiskrem og denne eple og pærekaken som smakte kjempegodt, epler og pærer sammen er en utrolig god kombinasjon synes jeg, og spesielt godt sammen med vaniljeis, mmmmmm!
Jeg har redusert en del på karbohydrat innholdet da jeg bruker med fiberrikt mel og sukrin som søtning, av sukrin variantene liker jeg best sukrin melis.
Litt rustikk (og litt sunnere) eple og pærekake
(ca 20 dm rund kakeform)
125 gram smør
1 dl sukrin melis
2 egg
1 1/2 dl fint speltmel
1 dl havremel
1 ts bakepulver
2 ss gresk yoghurt
2 epler
2 pærer
sukrin melis eller annen søtning, gjerne perlesukker
bringebær
kanel
tilbehør: vaniljeis eller vanilje- eller lime kesam eller vaniljesaus
Hjemmelaget sukkerfri vaniljeis finner du oppskrift på HER
Sett stekeoven på 175 grader.
Rør smør og sukrin til en smørkrem.
Tilsett ett egg om gangen og rør godt.
Sikt mel og bakepulver i røren vekselvis med yoghurten og rør sammen.
Hell røren i en smurt form.
Vask og skrell epler og pærer. Skjær noen i biter som dyttes ned i røren og noen sirkler som legges på toppen av kakerøren, fjern stenene med en kniv.
Dryss over kanel og sukrin eller litt sukker (som jeg brukte) og sett midt i ovnen på 175 grader i 35 – 40 minutter.
La den avkjøles litt før den er klar for å nytes!
Pynt gjerne kaken med friske bær og litt melis (sukrin melis) og perlesukker!
Håper det smaker!
God helg!
#mat #eplekake #pærekake #spisogspar #blogg #søndag #lørdag #fredag #helg #foto #kos #helse #livsstil #høst #eple #mammablogg #mamma #sommer #august #uke #matglede #tips #oppskrift #sukrin #sukkerfri
Flott tips! Ser jo så godt ut!!
Alltid deilige oppskrifter å finne på bloggen din! Håper på å lage mer mat selv denne høsten 🙂
RebeccaHasselgard: Tusen takk <3 Kjekt å høre :))
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk:))
Ser skikkelig godt ut det der, og fint pyntet med litt bær også 🙂 Heldige de som bor med deg <3
Denne oppskriften må jeg definitivt prøve 🙂
Iselin: Tusen takk <3 Den smakte nydelig, anbefales 🙂
frodith: Tuuuusen takk <3 klem :))
Ser jo kjempe god ut 🙂
Victoria Larsen: Tusen takk <3