Kremkake

Hei!

På onsdag begynte minsten min på skolen og da ble det feiret med KAKE! Kan nesten ikke tro at jeg har TO skolebarn nå! 

Dette er en skikkelig bløtekake som vi pleier å kalle det, og den forsvant på et blunk!  Idag er det sol og nydelig vær her i Bergen – håper det varer en stund nå 🙂 

Kremkake

( rund kakeform,24 dm)

 

4  økologiske egg

2 1/2 dl sukker

4 dl fint speltmel eller økologisk hvetemel (eller du kan ha 1 dl potetmel og 3 dl fint hvetemel/speltmel)

2 ts vaniljesukker

50 gram smeltet smør

1 dl vann

 

Fyll:

3-4 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

ca 2 ss sukker

en eske jordbær

ca 2 dl melk til dynking av kakebunnene

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Visp sukker og egg til eggedosis.

Mål  opp de tørre ingrediensene  og sikt inn i eggedosisen. 

Smelt smøret, tilsett vannet og bland det inn i røren.

Hell røren i en smurt kakeform (jeg pleier å ha bakepapir i bunnen).

Stek på nest nederste rille i ca 35-40 minutter.

Blir kaken litt mørk på toppen kan du legge et bakepapir ark eller aluminiumsfolie over resten  av steketiden. Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig stekt. 

 

Fyllet

La kaken avkjøles på rist og del den i to deler. 

Stivpisk kremen.

Ha ca 14 jordbær i en blender med ca 3 ss sukker og mos til en “jordbærsaus”/ tynt syltetøy.

“Dynk” de to bunnene med melk (drypp utover bunnene så de blir litt bløte).

Hell jordbærsausen over den nederste bunnen og ha et par skjeer med krem oppå, smør det forsiktig utover kakebunnen.

Legg den øverste bunnen oppå, ha resten av kremen over og pynt med jordbær.

 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #kremkake #tips #oppskrift #matfrabunnen #kake #helg #lørdag #søndag #fredag #mat #august #bilde #hverdag #helg #skole #barn #familie #blogglisten #VG 

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg