Avokadosalat

God mandag!

Lavkarbo og karbo reduserte  tipsene mine fortsetter 🙂  Lavkarbo er egentlig ikke så vanskelig – det finnes sååå mye godt en kan lage og bruk gjerne rene produkter som feks kjøtt, fisk og salat, når en lager maten fra bunnen av så vet en mer hva en spiser og får et mye sunnere måltid.

Denne avokadosalaten smakte jeg første gang på Kreta på en kjempekoselig restaurant. Salaten smakte helt nydelig og jeg har blitt hekta!   Her kommer min versjon av denne salaten.

 

Avokadosalat

(1 stor porsjon)

 

1 spisemoden avokado

1 hjertesalat

ca 5 stk cherrytomater

1 hådfull dill

en sjalottløk

2 ss sesamfrø

 

Dressing

1 ss eddik

1 ss olivenolje

 smak til med maldon salt

 smak til med pepper    

(egentlig skal det være 1 ts honning (= ca 2,5 karbo)  i dressingen, men den kan droppes ved lavkarbo (valgfritt))

 

Skjær avokadoen i to og bruk en skje til å ta ut avokadoen fra skallet og  skjær i skiver. 

Vask og skjær opp hjertesalaten.

Fjerne skallet fra sjalottløken og skjær i skiver.

Tomatene vasket og deles i to.

Vask og finhakk dillen og strø over salaten.

Varm en stekepanne og hell sesamfrøene over, la de ristes på middelshøy varme mens du rører til de får en lett gyllenfarge. Dryss de over salaten.

Avslutt med å røre sammen (honning), eddik, olivenolje, salt og pepper og hell dressingen over salaten.

Da er avokadosalaten klar for å nytes!

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #salat #avokado #avokadosalat #mamma #foto #bilde #helse #kosthold #Norge #Kreta #ferie #hverdag #sol #regn #høst #august #matglede #tips #lavkarbo #mandag #matfrabunnen #oppskrift.

6 kommentarer

Siste innlegg